V úvodním duelu skupiny B podlehli svěřenci trenérů Tomáše Zelenky a Františka Kováře nevyzpytatelnému týmu Jižní Koreje.

„Na předchozí zápas snimi si moc dobře pamatuji, hráli jsme kvalifikaci o postup na paralympiádu do Turína a vyhráli jsme tehdy 1:0. Ale ten byl hodně náročný a dost bolel. Korejci tehdy dobře bruslili a před žádným soubojem neuhnuli, takoví tradiční „kamikadzi,“ zapátral v paměti před úvodním utkáním skupiny B kapitán národního týmu Jiří Berger.

Jeho obavy se naplnily na sto procent. I když výběr České republiky dlouho udával tempo utkání, nakonec se musel sklonit před uměním exotického týmu, který vyhrál v poměru 2:1.

„Neproměnil jsem trestné střílení, a to asi rozhodlo. Sehráli jsme dobré utkání, vytvořili jsme si několik slibných šnací, ale bohužel jsme je nedokázali brankově využít,“ narážel Berger na super šanci svého týmového kolegy ze Sharks Michal Geiera, který trefil před prázdnou brankou Koreje pouze tyčku. Nevyužity zůstaly i další brankové příležitosti, a tak musel český výběr na úvod přetrpět překvapivou porážku. „Prostě jsme odehráli smolné utkání. Je to sport. Vše musíme napravit v utkání s Polskem. Chceme se o dvě postupová místa poprat, proto jsme sem přijeli,“ slibuje Berger.