Neúspěšně. I do třetice obdrželi tři branky a pouze jednu vstřelili.

Sparta – SKV Nowaco 3:1

Do utkání lépe vstoupili domácí hráči, kteří už se po dvou minutách hry radovali z úvodní branky. Tu měl na svědomí historicky nejlepší střelec finálových bitev Zdeněk Krupička.

Na inkasovanou branku dokázali hosté ještě rychle reagovat, když mezi tři tyče zamířil Michal Geier.

V sedmé minutě udeřili domácí podruhé. Po samostatné akci se prosadil Zapletal, když jeho střela ze středního pásma proklouzla za záda karlovarského brankáře Janouška, který se musel po obdržené brance ještě hodně dlouho červenat.

Po té si hráči Sharks vytvořili mírnou převahu, ale bez brankového efektu. Nedařila se jim kombinace a chyběla finální přihrávka. Vše se tedy rozhodovalo až v závěrečné patnáctiminutovce.

Ve čtyřicáté páté minutě hráli hosté power play, kterou domácí potrestali v podobě třetí branky. Tu vstřelil opět agilní Zdeněk Krupička.

„Budeme si to muset přebrat, odveta se hraje u nás za čtrnáct dní. Ale nesmíme věšet hlavy, jelikož série se hraje na dva vítězné zápasy,“ uvedl hned po zápase kapitán karlovaráků Jiří Berger a pokračoval: „Musíme dávat góly a nesmíme je dostávat z půlky kluziště. Uvidíme jak to dopadne, ale budeme samozřejmě chtít obrátit stav série ve svůj prospěch.“

Branky: 2. Z. Krupička (Němec), 7. Zapletal, 45. Z. Krupička (Zapletal) – 4. Geier.
Třetiny: 2:1, 0:0, 1:0.
Rozhodčí: Pelant.
Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0.
Střely: 8:16.
Diváci: 90. Sparta Praha: Vápenka – Zapletal, Němec, Z. Krupička, J. Krupička, Zikmund, Hamák, Nožina.
SKV Nowaco: Janoušek – Kvoch, Hrbek, J. Berger, Geier, Nejedlý, Lindák, Janko, Rous, Jeřábek.