Od prvních minut bylo jasné, kdo je na ledě pánem. „Mattonka“ na svého soupeře vlétla a už ve 12. vteřině se radovala z vedení 1:0. Poprvé se v dresu hostí trefil Rudolf Mudra, který nastoupil na postu pravého útočníka v první formaci a načal svoji osobní střeleckou kanonádu, která se zastavila na čísle jedenáct. Ale nepředcházejme. Druhou branku přidal také ještě v první minutě „Bahouš“ Sapoušek.

První třetina skončila 4:2 ve prospěch hostí. Mudra přidal další dvě branky a v dresu Farmářů snižovali Sklarenko a Konfiršt.

V druhé třetině přidal Mudra další tři branky a do statistik si připsal druhý hattrick. Dvakrát se dokázal prosadit Miloš Holub a jednu branku přidal Vojtěch Kopfstein. Za domácí snižoval na hrozivých 10:3 Mrkvan.

Třetí třetina byla na branky nejbohatší. HC Mattoni ji vyhrála 8:3. Třemi brankami v řadě ji otevřel, kdo jiný nežli Mudra. Druhým hráčem v ostrovském dresu HC Mattoni, který završil hattrick se stal Miloš Holub. Do konce třetiny přidal Mudra další dvě branky. Jedenkrát se dokázali prosadit Jan Pazdera a René Hromádka. Za Farmáře se trefili Barták, Mrkvan, Fajkus.

„Když jedeme do Mariánských Lázní, tak mě pokaždé naše mužstvo překvapí. Naposledy se strhla v posledních minutách přestřelka. Tentokrát to je objevení kanonýra Rudolfa Mudry,“ řekl po utkání trenér HC Mattoni Karel Procházka a pokračoval: „Jinak zápas měl jednoznačný průběh a všichni hráči šli za poviným vítězstvím.“

Farmáři Trstěnice 6
HC Mattoni Ostrov 18
Branky:
Mrkvan 2, Barták, Fajkus, Konfiršt, Sklarenko po 1 – Mudra 11, Holub 3, Sapoušek, Kopfstein, Pazdera, Hromádka.
Třetiny: 2:4, 1:6, 3:8.
HC Mattoni: F. Bauer – L. Veselý, B. Sapoušek, P. Král, P. Tašner – B. Píša, R. Hromádka, R. Mudra – V. Kopfstein, Kolkus, J. Pazdera – M. Holub, A. Král, Orlich. Trenér: Karel Procházka starší.