Hokejbalisté CSKA potvrdili výbornou bilanci s plzeňskými týmy a vezou domů tři body.

HBC Škoda Plzeň B 0
HBC CSKA Karlovy Vary 2

O víkendu zajížděli hráči CSKA na plzeňské Štruncovy sady. Soupeřem jim byl poslední tým tabulky Škoda Plzeň. Vstup do utkání zvládli lépe Karlovarští. Jaroslav Bauer se ve 2. minutě, po špatném střídání Plzně, prodral ve vlastním oslabení před brankáře domácích a prosadil se střelou mezi betony.

Domácí potom o to více zvýšili úsilí, ale buď narazili na dobře fungující obranu, nebo je vychytal výborný gólman hostů. Po vyrovnané první třetině přidalo CSKA ve druhé části k dobré hře v defenzívě i zvýšenou útočnou aktivitu.

Mělo, i přes několik oslabení, více ze hry a soupeře přestřílelo 13:5. Brankářská „trojka“ extraligového A mužstva „Škodovky“ však předvedla několik povedených zákroků, a tak ani vyložené šance neskončily brankou.

Naštěstí domácí naložili se svojí největší příležitostí v přesilové hře stejně, a tak šli Varáci do závěrečné třetiny s nejtěsnějším možným vedením. Ve třetí části se karta obrátila. Nutno dodat, že to bylo pouze díky vyloučením, protože od 29. do 38. minuty hráli hosté prakticky stále v oslabení. Ta, ale úspěšně ubránili a naopak po přímočaré akci, na jejímž konci stál Jan Frič, využili svou jedinou přesilovou hru v této třetině a 5 minut před koncem zvýšili na 2:0. Poté se soustředili na pečlivou obranu a snažili se utkání dovést, již bez komplikací, do vítězného konce. To se jim téměř podařilo.

Dvacet vteřin před koncem bylo totiž proti CSKA, pro úmyslné posunutí branky, nařízeno trestné střílení. Brankář Rojko ale potvrdil svůj skvělý výkon, střelu vyrážečkou vytěsnil, a uhájil tak první čisté konto v sezoně.

„Důležité bylo, že jsme šli do vedení a byli to domácí, kdo musel tvořit hru. Nám se však podařilo týmovým výkonem těsný náskok udržet a v závěru v přesilovce vstřelit další branku a rozhodnout,“ řekl po utkání útočník Pavel Divíšek a dodal: „Výborný výkon předvedl náš brankář Rojko, který si díky trestnému střílení v závěru musel svoji první letošní nulu opravdu vychytat.“

Branky CSKA: Jaroslav Bauer, Jan Frič.
Asistence: Lukesle, Jan Bauer a Jaroslav Bauer.
Třetiny: 0:1, 0:0, 0:1.
Vyloučení: 5:12. Využití: 0:1. Oslabení: 0:1.
Rozhodčí: Kokoška, Matas.
Sestava CSKA: Rojko – Šlár, Reiser, Lukesle, Kliment, Vojtek – Jelínek, Jaroslav Bauer, Jan Frič, Průša, Jan Bauer, Jakub Frič, Divíšek, Bruštík, Sádlo. Trenér: Jan Keprta. Vedoucí mužstva: Milan Martinovský.

Příští zápas hrají Karlovarští v neděli 16. břesna od 13,30, kdy hostí rezervu Ústí.