Západočeši vedli v utkání třikrát, dvakrát se podařilo domácímu týmu vyrovnat. Na poslední trefu z hole Vojtěcha Tomečka už ale Balašicha zareagovat nedokázala, čímž si Energie zajistila tři body za výhru 3:4.

V první části branka nepadla, za to ve druhé se s nimi doslova roztrhl pytel. Už po 72 vteřinách poslal Energii do vedení mladíček Martin Kohout, který prostřelil domácího brankáře. Chvíli po vstřelené brance byl vyloučen za hákování kapitán Kverka a domácí nabídnutou přesilovku využíli. Vyrovnávací branku vstřelil Vladimír Djačenko. V polovině druhé třetiny byl vyloučen domácí Ušnev a energetikům se naskytla výborná šance jít opět do vedení. V přesilové hře napřáhl od modré čáry Tomáš Kvapil a puk se zastavil až za zády domácího brankáře. O minutu později bylo na hostující střídačce ještě veseleji. K puku se dostal Jakub Flek, který potřetí překonal brankáře Šaryčenkova. Jenže o tři minuty později se dokázal prosadit Nikita Lukin. Na konci druhé periody hrála Energie v šesti a za to ji rozhodčí Ostrovský potrestal. Dvě minuty šel odsedět Dominik Piskoř, ale po minutě ho vzal zpět do hry brankou Denis Barancev a opět bylo vyrovnáno.

Do třetí třetiny se šlo s tím, kdo dá gól, tak vyhraje. Čtvrtou branku Energie vstřelil Vojtěch Tomeček a i tím získali hosté tři body.

HK MVD Balašicha – HC Energie KV 3:4 (0:0, 3:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Djačenko (Šipov), 36. Lukin (Šipov), 39. Barancev (Lukin, Djačenko) – 22. Kohout, 32. Kvapil (Schusser, Jurák), 33. Flek, 42. Tomeček (Piskoř, Šik). Rozhodčí: Ostrovský. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1.
HK MVD: Šaryčenkov – Barancev, Djačenko, Sidljarov, Lopaťjok, Matveev, Lypkan, Kobelev, Bočarov, Ermošenko, Iljin Savelij, Goldenkov, Bojčuk, Nikolajev, Uvarov, Efremov, Bykov, Markovin, Ušnev, Lukin, Šipov.
KV: Habal – Tomeček, Chalupa, Flek, Klimíček, Šik, Kverka, Novák, Kvapil, Dvořák, Harkabus, Schusser, Vrána, Švec, Sýkora, Kohout, Piskoř, Zadražil, Troška, Gorčík.