„O svém jmenování jsem se dozvěděl po odvolání trenérů Vládi Kýhose a Martina Pešouta. V půl druhé odpoledne si mě pozval generální manažer Miroslav Vaněk a oznámil mi, že budu dnes trénovat A tým v Litvínově," řekl před prvním tréninkem s áčkem kouč Mlejnek.

Celé sobotní odpoledne strávil Karel Mlejnek u videa, na kterém studoval hru Litvínova.

„Získával jsem informace. Viděl jsem několik zápasů a také jsem hledal další zprávy na internetu. Byl to hodně pracovní den. Především ale budeme chtít vycházet z naší hry. Připravil jsem si několik variant hry v obranném pásmu, které budu chtít od hráčů praktikovat. Samozřejmě musíme být maximálně disciplinovaní," pokračoval.

To ovšem neznamená, že bude Energie hrát „zanďoura". „Tak to určitě nebude. Jedná se mi o to, že když se bude hra odehrávat v našem obranném pásmu, tak chceme vycházet z určitého herního bloku, který budu po hráčích chtít," vysvětlil Mlejnek.

Litvínov se prezentuje v domácím prostředí agresivní a útočnou hrou. „První impuls, jak si poradit se soupeřem už je jen v tom, že se změnili trenéři. Věřím, že tenhle tým je kvalitní a ukáže jaký má charakter," přeje si prozatímní trenér A týmu.

Největší problém vidí Karel Mlejnek jasně. „Je to v obranném pásmu. Proto jsem si připravil několik variant, jak hrát v obraně. Nicméně jsem přesvědčený, že i když budu u týmu pouze jeden jediný den, tak to bude krásný den," doufá.

Poslední otázka byla směřovaná na tělo kouče Mlejnka. „Ano jsem trochu nervózní. To ale k tomu prostě patří. Cítím takové to mravenčení," dodává s upřímným úsměvem.