Změny v cenách vstupného na nadcházející extraligovou hokejovou sezonu uvítají hlavně méně majetní fanoušci.

Oproti minulé sezoně bude totiž HC Energie prodávat vstupenky do pěti cenových kategorií. Vloni byly skupiny čtyři. „Když to zjednoduším, chtěli jsme připravit kategorii pro sociálně slabší občany. Byli bychom neradi, kdyby k nám nemohli hodit všichni naši fanoušci z důvodu, že na to prostě nemají," vysvětlil mluvčí klubu Jiří Holý.

Na něj okamžitě navázal Miroslav Vaněk. „Sektory, které nebyly vytěžovány se zlevnily a naopak ty nejprodávanější nepatrně zdražily. Toto rozdělení v součtu vstupenky ani nezdraží, ani nezlevní. Jinak připravujeme pro diváky další zajímavé doprovodné programy. Jedním z nich bude měření rychlosti střely. Podařilo se nám na to sehnat radar, který jinak využíváme pro potřeby mládeže," hovoří generální manažer o práci s fanoušky.

„Mám dva malé syny a stoprocentně zlevnění vstupenek vítám a budu jej využívat. V minulé sezóně nás jedno utkání vyšlo na více jak 500 korun a tímto opatřením v rodinném rozpočtu ušetříme zhruba 150 korun," řekl Roman Duda z Perninku.

Rozpočet není naplněn

Co se rozpočtu na tento rok týče, musí si Energie vystačit s 84 miliony korun – o celé čtyři miliony méně než loňský rok. Rozpočet navíc ještě není naplněn, klubu ještě chybí sehnat přibližně patnáct milionů. „Finanční situace se vůbec nezlepšila, shánět peníze na vrcholový sport je tvrdý oříšek. Myslím, že situace je na hraně toho, aby se v České republice dal dělat vrcholový sport," okomentoval situaci generální manažer.

Generální partner, ani hlavní sponzoři se nemění, klub nicméně přišel o třicet procent sponzorů, především stavebních firem. „Tyto firmy momentálně nemají zakázky, takže nemohou podporovat další činnost. Prostě není z čeho," dodal Vaněk.

Jan Kozák, Jan Čech