Tentokrát Rebelové hokejově zlobili v Děčíně, kde v divoké přestřelce obrali po výsledku 8:4 o všechny body a naděje místní rezervu.

Skóre duelu otevřel již v 6. minutě nejdecký Danyo. za domácí výběr srovnal o čtyři minuty domácí Došlý. Misky vah poté přetáhl na stranu Rebelů v závěru první třetiny přesnou ranou Jiří Mudra. „Do úvodní třetiny jsme vstoupili laxně. Nehráli jsme vůbec agresivně nebruslili, a nedodržovali to, co jsme si řekli. Hodně nás pak podržel brankář Buriánek, který někdy v brance doslova čaroval," poukazoval Rebel René Hromádka.

Vstup do druhé třetiny měli opět lepší hráči zpod Krušnohoří, když se ve 22. minutě radoval ze vstřelené branky Florián. Naději na dobrý výsledek přiblížil ve 24. minutě přesným zásahem Melovský. Poté ale začali na ledě úřadovat nejdečtí Mudrové, nejdříve se brankově radoval ve 30. minutě Rudolf Mudra, a ve 38. minutě se na stejné vlně vezl i úspěšný střelec Jiří Mudra. Druhou třetinu pak gólově uzavřel v podobě šesté branky Rebelů Matěj Záhora.

„Zlepšili jsme pohyb na ledě a rozehrávku. Přidali na důrazu a začalo nám to tam padat," pochvaloval si Hromádka. Ten si připsal druhou branku utkání na začátku závěrečné třetiny. Pak se opět radovali ze vstřelené branky i domácí borci, ze které skóroval Novotný. Ve 48. minutě podruhé v utkání skóroval Rebel Florián. Děčínští pak v závěru duelu dokázali už jen snížit z hole Novotného.

„V závěrečné třetině bylo na naší straně hodně vyloučení, ale i přesto jsme si duel v klidu pohlídali, a dovedli ho do vítězného konce," liboval si Hromádka.

O víkendu se Rebelové představí svým fanouškům na nejdeckém zimním stadionu, na kterém v sobotu 17. listopadu od 17.00 hodin přivítají v zajímavém utkání čtyřnásobného vítěze Krajské ligy Kadaň. „Chtěli bychom pozvat všechny příznivce hokeje na kvalitní podívanou. Určitě chceme chceme udržet co nejdéle naší úspěšnou sérii, a v domácím prostředí pro to uděláme vše," dodal závěrem nejdecký forvard.

Děčín B – Rebel Nejdek 4:8
Branky: 10. Došlý, 24. Melovský, 46. Novotný, 52. Novotný – 6. Danyo, 19. J. Mudra, 22. Florián, 30. R. Mudra, 38. J. Mudra, 40. Záhora, 41. Záhora, 48. Florián. Třetiny: 1:2, 1:4, 2:2. Rozhodčí: Procházka – Novotný, Šmucler. Vyloučení: 1:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 125.
Nejdek: Buriánek (Csipka) – Děkan, Král, R. Mudra, J. Mudra, Štěpina – Majer, Vrba, Záhora – Pazdera, Hromádka, Kopfstein – R. Černý ml., Jos. Florián, Danyo. Trenér: Jiří Parkman.

Druhý zástupce Karlovarského kraje Stadion Cheb se představil v Lounech. Domácí Slovan patří po Nejdku do špičky soutěže a to Chebané okusili na vlastní kůži. Třináct branek v jejich síti je až možná příliš krutý výsledek.