máte horečku. Je to ohromně limitující," popisuje situaci v šatně před dnešním utkáním ve Zlíně asistent trenéra Jaromír Kverka. Utkání začíná v 17 hodin.
Do sestavy by ale trenéři neradi zasahovali. „Uvidíme, jak se celá situace vyvine. Doufám, že budeme moci nastoupit v tom samém složení jako v posledních zápasech. Když ne, tak nějaké změny nastanou," říká.

Zlínští berani jsou přímým konkurentem Energie v boji o předkolo play-off. „Naším úkolem bude hrát dobře ze zabezpečené obrany. Navíc síla domácích je umocněna v přesilových hrách, které hrají opravdu dobře. To znamená, že se nesmíme nechat vylučovat," pokračuje Kverka.

V poslední době se Zlínu až na utkání se Spartou daří. „To platilo už v době, když jsem ještě hokej hrával já. Diváci dokáží vytvořit bouřlivou atmosféru a ženou domácí do útoku. Navíc v poslední době tam měli problémy i s rozhodčími. To jsou všechno skutečnosti, které jen dokazují, že nás nečeká jednoduché utkání," varuje asistent na laviočce HC Energie.

Karlovy Vary nic neponechaly náhodě a k zápasu odcestovaly již o den dříve. „My na zápasy na Moravě jezdíme vždy o den dříve. Důvody jsou dva. Jednak chceme být odpočatí a také se chceme vyvarovat nepříjemných událostí na dálnici D1, kde se může stát v kolonách třeba celý den," vysvětluje okolnosti předčasného odjezdu.

Zlínští berani ale nejsou v optimální psychické pohodě. Sice se v poslední době zvedli a poskočili v tabulce směrem nahoru, ale do loňské mistrovské nálady mají hodně daleko. „Ano, začali špatně. Ale teď se snaží vše dohnat. budou bojovat, stejně jako my, a uvidíme, jak utkání dopadne," uzavírá Kverka.