V utkání se Švédskem rozhodli o výhře až po samostatných nájezdech, když si rozhodující trefu připsal na svůj účet útočník Zdeněk Krupička. Teď budou Češi spoléhat na pomoc Švédů v rámci skandinávského derby s Norskem. Pokud by Norové prohráli, mohli by ještě Češi v rámci teoretických vyhlídek pomýšlet na postup, ale to by v úterý museli obrat o body favorizovanou Kanadu.

I v duelu s týmem tří korunek se hrálo podle taktovky českých hráčů, bohužel jim opět chyběl pověstný kousek štěstí. Velkou překážkou pak byl pro výběr trenéra Jiřího Břízy švédský mág v brance soupeře Nilssen, který svými bravurními zákroky přiváděl český tým do úzkých. Rozhodující momenty se tedy odehrály až v závěrečné patnáctiminutovce, když nakonec Češi dokázali švédského brankáře pokořit.

Ve 37. minutě totiž poslal střelu z otočky u mantinelu David Palát a švédský obránce si nechtěně ztečoval puk do své branky. Z vedení se však český výběr radoval pouhé čtyři minutky, když se po rychlém brejku zapsal do střelecké listiny Marcus Holm. V závěru základní hrací doby ještě nastřelil tyč Jiří Berger, ale to bylo vše. V pětiminutovém nastavení měli více ze hry Švédové, ale ani jim se rozhodující gól vstřelit nepodařilo. Na pořad tedy přišly samostatné nájezdy. Rozhodující trefu si připsal na svůj účet Krupička, který vymíchal švédského brankáře a v poklidu poslal puk do branky tří korunek.

Česká republika – Švédsko 2:1 po sn (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0). Branky: 37. Palát, rozhodující nájezd Krupička – 41. Holm.
Česko: Vápenka (Hulín) – Berger, Hrbek, Motyčka, Kvoch, Kubeš – Šafránek, Geier, Hábl, Fojtík, Palát, Raul, Krupička.