Nová akvizice do útoku. A podle všeho hodně dobrá. „Očekáváme třicet až čtyřicet kanadských bodů za sezonu. Bude hrát přesilovky," říká na adresu nováčka sportovní manažer Jaromír Látal a trenér Vladimír Kýhos přikyvuje.

O kom je tedy řeč? O šestadvacetiletém pravém křídle, o Petru Pohlovi.

„Musím se přiznat. V kontaktu jsme byli s panem Látalem už od května, ale smlouvu jsme podepsali až teď. Čekal jsem, jestli se někdo neozve z KHL," přiznal Petr Pohl. Další jeho slova už patřila vyhlídkám na nové angažmá. „Jednání s Energií byla jasná. Klub mi nabídl to, co potřebuji. Očekávám, že bych měl být tahounem týmu a budu dostávat na ledě dostatek prostoru. proto jsem šel do Varů," pokračuje.

Pohl dostal od týmu dlouhodobý kontrakt. „Já nechci říkat, že je to na tolik a tolik let. Víte, že v hokeji se může stát cokoliv. Řekněme, že by s námi Petr měl nějakou tu sezonu být," přidal se Jaromír Látal.

Petr Pohl začínal s hokejem v Kopřivnici, v mládežnických výběrech poté nastupoval za Vítkovice. Od sezony 2003/2004 hrál v Kanadě. Nejprve za Gatineu Olympics, s kterými hned celou soutěž vyhrál. Strávil zde dvě sezony, v ročníku 2005/06 nastupoval v dresu Acadie-Bathurst Titan. V roce 2004 byl draftován týmem Columbus Blue Jackets (133. celkově), zatím ale nemá na kontě ani jeden start v NHL. V dalších letech vystřídal v zámoří několik klubů, mezi něž patří Dayton Bombers (ECHL), Youngstown Steelhounds (CHL) nebo Johnstown Chiefs (ECHL). Několik zápasů si zahrál i v AHL, a to za Syracuse Crunch.

V ročníku 2009/10 hrálo pravé křídlo za klub SaiPa v nejvyšší finské lize a také stihlo odehrát jedno utkání za Jukurit (2. finská liga). Poslední dva roky strávil Petr Pohl ve Vítkovicích, za které celkem odehrál 125 zápasů, v nichž nasbíral 71 kanadských bodů (29 +42).
V sezoně 2010/11 byl blízko triumfu v extralize, Vítkovice ale ve finále nestačily na třinecké Oceláře.

Petr Pohl byl také součástí mládežnických výběrů reprezentace. Začínal v U16, mezi jeho největší úspěch na tomto poli patří účast na MS do dvaceti let v roce 2006, které se konalo v Kanadě.