První třetina začala z pohledu domácí Energie tragicky. na začátku šesté minuty sice vyhrál v útočném pásmu Skuhravý buly, ale obránci ho nezachytili a rozjetý junior Jihlavy David Čermák vymetl střelou po brejkové akci horní růžek Novotného branky.

A aby toho nebylo málo. tak za sedmadvacet vteřin se hosté radovali po druhé. fatální hrubku za vlastní brankou vyrobil obránce Šenkeřík, který se nechal obrat o puk Tomášem Jiránkem. Přesouvající Novotný jen na setinu vteřiny měl mezírku mezi betony a Jiránek se do ní trefil.

Ve druhé třetině energetici zabrali, ale Dukla pozorně bránila. Když už něco obrana propustila, tak mezi třemi tyčemi měli vojáci pozorného Josefa Kořenáře, který pochytal nemožné.

Poradil si i s nájezdem Dávida Grígera, který pálil z mezikruží.

Energii se podařilo snížit ve 47. minutě zásluhou Sabahudina Kovačeviće. Jeho střela od modré, které by snesla přízvisko padající list, se vynořila mezi hráči až před Kořenářem, který už nestihl zakročit.
Tím momentem narostly energetikům křídla a nejednou stáli na straně Dukly všichni svatí.

To platilo až do 60. minuty, kdy se ve skrumáži před brankou hostí dostal k dorážce Ondra Beránek a vyrovnal.
Do konce základní části se nic nezměnilo a tak přišlo na řadu prodloužení.
„Měli jsme moře šancí, které jsme nedokázali využít. I tak jsme se dvěma body spokojeni. teď jedeme do Kladna a tam budeme chtít urvat vítězství,“ řekl po utkání autor vítězného gólu Standa Balán.

Pohled experta Jiřího Vimra
Po prvním seznámení s mužstvem extraligové úrovně, které se odehrálo v úterý na severu Čech, očekávala zcela zaplněná KV Aréna, zda prvotní ostych Energie již setřásla a zda hostující jihlavskou Duklu potrápí více.
Po úvodních šesti minutách, však museli domácí diváci bohužel konstatovat, že tomu tak není, když hráči Jihlavy v úvodním dějství během 23 vteřin nekompromisně potrestali dvě chyby karlovarských hráčů a ke změně skóre domácím nepomohly ani tři špatně sehrané přesilovky.

Hráči s éčkem na na prsou ve druhé třetině sice nervozitu odhodili, ale k ukončení neprůstřelnosti Kořenáře to vedlo až ve 47. minutě. Znovuzrozená Energie ukázala srdíčko a obrovskou bojovnost přetavila v prodloužení ve vítěznou třetí branku. Jen tak dál kluci. Na Kladně už za tři body.

Tomáš Mariška - HC Energie Karlovy Vary
Myslím, že do utkání jsme vstoupili mnohem lépe než v Litvínově, měli jsme poměrně dobrý pohyb, vytvořili jsme si i pár příležitostí, ale hosté nám dali jednoznačně lekci z produktivity, když ze tří šancí, které jsme jim nabídli, tak proměnili dvě.My jsme si po první třetině řekli, že máme ještě spoustu času, že na ledě necháme všechno. Já můžu jenom poděkovat hráčům za neskutečný hlad po vyrovnání a za to co od druhé třetiny předvedli. Rovněž musím poděkovat domácím divákům, kteří přišli ve fantastickém počtu a vytvořili bouřlivou atmosféru a dohnali nás k vítězství.

Petr Vlk - HC Dukla Jihlava
My jsme do toho utkání vstoupili dobře, rychle jsme vedli, ale od té doby jsme přestali hrát.Soupeř převzal iniciativu a my jsme vlastně jenom čekali, kdy tu branku dostaneme.Nám chyběl pohyb, odvaha v soubojích na kotouči a z toho pramenilo to vyrovnání.V prodloužení i přesto, že jsme hráli přesilovku, tak jsme s ní nenaložili dobře a po další naší chybě soupeř dal vítěznou branku.Prvořadý byl však z naší strany slabý pohyb a slabá odvaha.

statistiky utkání
Karlovy Vary - Jihlava 3:2 po prodloužení

Třetiny: 0:2, 0:0, 2:0 – 1:0. Branky a nahrávky: 47. Kovačević (Kverka), 60. O. Beránek (Tuominen, Krejčí), 63. Balán (Rachůnek) – 6. Čermák (Seman, Hubáček), 6. Jiránke. Rozhodčí: Pražák, Lacina – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:5 + Skuhravý (KVA) 10 min. Využití: bez využití Diváci: 5444.

Karlovy Vary: Novotný (Závorka) – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar, Krejčí, Kovačević, Pajk – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Osmík, Skuhravý, Gríger – O. Beránek, Tuominen, Vrdlovec. Trenéři: Pešout a Mariška.

Jihlava: Kořenář (Volden) – Suchánek, De La Rose, Bryhnisveen, Zdráhal, Váňa, Kajínek, Půža – Diviš, Skořepa, P. Straka – Jiránek, Zeman, M. Hlinka – Anděl, Hamill, Rabbit – Seman, Hubáček, Čermák. Trenéři: Vlk a Zeman.

Ilustrační foto. Zelené pivo obsahuje bylinky, proto je jeho barva zelená
Kam pro zelená piva s medem nebo kopřivami