Verva od začátku v utkání dominovala a v 10. minutě svůj nápor využila, když Giorgio Estephan dorazil do odkryté sítě od tyče odraženou střelu Balinskise.

A jen chvíli nato už to bylo 0:2. Lukeš zpoza brány nahrál Andreji Kudrnovi, jehož rána prošla přes bránící energetiky až za záda Vladislava Habala. Domácí ale dokázali zareagovat, po přihrávce Kohouta a střele z první se z gólu radoval Petr Koblasa.

Víc branek už ale nepadlo, a tak šli Litvínovští do šaten s nejužším možným náskokem. Druhé dějství nabídlo sice rychlý hokej, ovšem branku tisíc přítomných diváků nevidělo. Ve třetí periodě se jako první prosadili svěřenci Vladimíra Růžičky. Demel z levého kruhu nabil Patriku Zdráhalovi, jenž Vervě vrátil dvoubrankové vedení. Varáci pak dlouho marně dobývali soupeřovu svatyni a nakonec byli ve svém snažení úspěšní, když se z dorážky prosadil Jiří Černoch.

Situaci sice musel zkoumat videorozhodčí, ale ten branku uznal, a rozdíl ve skóre byl zas na jedničce. Poté už však domácí hokejisté nedokázali nijak zvlášť utkání zdramatizovat a ani po hře bez brankáře se jim nepodařilo skórovat.

HC Energie Karlovy Vary – HC VERVA Litvínov 2:3 (1:2, 0:0, 1:1). Branky a nahrávky: 14. Koblasa (Kohout), 56. Černoch (O. Beránek, Martin Rohan) – 10. Estephan (O. Baláž), 11. Kudrna (F. Lukeš, Demel), 43. P. Zdráhal (Demel, V. Hübl). Rozhodčí: Kika, Sýkora – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Diváci: 1000.
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán, L. Doudera – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – O. Beránek, Kulich, Immo – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Hladonik, Vondráček.