Hosté si za stavu 0:0 vytvořili několik šancí a měli na hokejkách i vyrovnávací branku na 1:1. Své možnosti ale nedali, a tak přišel trest. Nakonec Energie vyhrála 4:0.

Od úvodního vhazování se z obou stran hrál otevřený hokej a pohledný hokej. Jenom díky perfektnímu výkonu obou brankářů se šlo do kabin za bezbrankového stavu. Účet zápasu otevřel ve 23. minutě Rachůnek, který zužitkoval nezištnou přihrávku Balána. Po této brance byl Prostějov nebezpečnějším mužstvem a jen díky Novotnému držela Energie jednobrankový náskok. Hvězdná dvouminutovka přišla pro domácí v rozmezí 39.- 40. minuty, když po krásné individuální akci se trefil Balán a o chvíli později Flek tečoval nahození Rachůnka.

Trenér FC Slavia Karlovy Vary U15, František Krejčí.
„Čeká nás velmi pestré zimní přípravné období,“ poukazuje trenér Krejčí

Na začátku třetí třetiny upravil Kverka na 4:0 a utkání se již jen dohrávalo. Do branky se na posledních pár minut dostal i náhradní gólman Ondra Kuchař, který si tak připsal první start v soutěži. Tento dáreček dostal ke svým narozeninám.

Názor experta Jiřího Vimra
Ze strany Energie to byl především zápas první pětky a Filipa Novotného v brance. Do chvíle než borci z lázeňského města během jediné minuty v závěru druhé třetiny odskočili soupeři na tři branky, byl zápas zcela otevřený. Prostějov do té doby dokazoval proč se v tabulce drží tak vysoko a na hřištích soupeřů patří mezi nejlepší týmy. Výborný výkon karlovarského gólmana a efektivita karlovarských hráčů však položil základ vítězství nad bojovným soupeřem z Hané. Ve chvílích, když už se zdálo, že Novotný je překonán, objevila se vždy někde jeho lapačka,vyrážečka nebo beton. V minulých letech nedoceněný sparťanský gólman předvádí v dresu Energie famózní výkony a lze si jen přát, aby mu forma vydržela až do vyřazovacích bojů.

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (Jestřábi Prostějov): Ač výsledek 4:0 hovoří jednoznačně, tak si myslím že mohl být po druhé třetině úplně opačný. Měli jsme několik šancí, nájezdů i střel do odkryté branky a možností jsme měli opravdu honě na to, že jsme hráli v Karlových Varech. My jsme je neproměnili, za to domácí ano.nebojím si i říci, že jsme byli do poloviny utkání střelecky aktivnějším týmem. Ve třetí třetině pak vypadli hráči ze sestavy a myslím si, že obě mužstva už počítala čas do konce utkání.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Já souhlasím s hodnocením kolegy. Hosté hráli dvě třetiny výborně a pro nás to bylo velice nepříjemné. Hrálo se nahoru dolu a to vyhovovalo spíše Prostějovu a v mnoha případech nás musel podržet v mnoha případech Filip Novotný. jen díky němu jsme neinkasovali a následně byl klíčový konec druhé třetiny, kdy jsme dokázali vstřelit dvě krásné branky. Musím přiznat, že jsme předvedli několik momentům kdy jsme velice zaváhali. Ve třetí třetině už jsme měli utkání pod kontrolou, ale musím znova opakovat, že nás k němu dovedl Filip Novotný. Výsledkem 4:0 tak úplně zase neodpovídá tomu, co pomalu dvě třetiny bylo k vidění.

Ilustrační foto futsal
Slavia naložila Rádu desítku

HC Energie Karlovy Vary - LHK Jestřábi Prostějov 4:0 (0:0, 3:0 1:0). Branky a nahrávky: 23. T. Rachůnek (Balán, Flek), 39. Balán (A. Rulík), 40. Flek (T. Rachůnek), 42. Kverka (Stloukal, Kohout). Rozhodčí: Vrba, Kopeček – Malý, Šimán. Vyloučení: 1:3. Využití: Bez využití. Diváci: 2122. Střely na branku: 41:36. Průběh utkání: 4:0.

HC Energie Karlovy Vary: Novotný (58. Kuchař) – Sičák (A), Krejčí, M. Rohan, Podlipnik, Šafář, Kovačevič – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Tuominen, Skuhravý (C), Gorčík – Vachovec, M. Zadražil, A. Rulík – Šik.

HC Prostějov: Groh – M. Drtina, D. Kolář, Ščotka, Havlík, Žovinec, Rašner – Fiala, Prokeš, Švec – Dvořáček, Venkrbec (C), L. Luňák – Nestrašil, Divíšek (A), Nouza (A) – Starý, V. Meidl, Rudovský.