V pondělí dopoledne začal trenér Karel Mlejnek se svými asistenty přípravu hráčů pro ročník 2014/15. Trenérské trio má zatím k dispozici nekompletní kádr bez reprezentantů a hráčů Baníku. Případné posily pak budou oznámeny až po vyjasnění finančních možností klubu.

Generální manažer klubu Miroslav Vaněk ke stavu hráčského kádru poznamenal: „V první fázi do přípravy vstoupí hráči s platnou smlouvou, doplnění o perspektivní juniory a hráče Baníku Sokolov. Další vývoj se bude odvíjet od finančních možností klubu. Počítáme, že jasněji by mohlo být na konci května. Jisté je, že letos budeme mít mladý tým, zřejmě s nejnižším věkovým průměrem v naší extraligové historii. Věříme, že mladí hráči ukážou dravost a chuť něco dokázat. Počkat také musí případné rozhodnutí o posílení managementu jako náhradě za sportovního manažera Rostislava Dočekala. Ekonomická realita je nekompromisní," řekl na začátku přípravy.

O letní přípravě s trenérem Mlejnkem

Pane trenére, začala suchá letní příprava A-týmu. Co v ní hráče čeká?
Začali jsme v omezeném počtu šestnácti hráčů. Tomáš Závorka dostal po soustředění s národním týmem delší volno a Martin Zaťovič ještě v kempu zůstal. Tímto mu přejeme, aby se probojoval do závěrečné nominace. Samozřejmě také chyběli kluci, kteří hráli za Sokolov. Ti ještě 23. dubna hráli zápas a zapojí se až příští týden. Aktuálně náš kádr čítá 25 hráčů a 4 brankáře. Trénovat budeme každý den dopoledne, jednofázově, rozděleni na dvě skupiny. Každá skupina bude mít trénink sestávající ze tří bloků o celkové délce cca 3,5 hodiny. Plánujeme také soustředění na Božím Daru. Zda to bude v týdnu od 26. května, nebo od 2. června, to ještě uvidíme podle aktuálního počasí. Náplň bude převážně cyklistická, proto bychom potřebovali příhodné počasí. Tato část přípravy skončí 27. června.