Hokejisté karlovarské Energie přivítají v prvním kole baráže Duklu Jihlava. Duel bude rozehrán dnes na ledě velké haly KV Areny od 18 hodin.

Nejen hráči, ale celé město i obyvatelé lázeňského kraje si uvědomují co všechno je v sázce. „Hráči už moc chtějí aby to vypuklo. Týden už jen trénujeme a připravujeme se na něco, co rozhodne. Každý je tak trochu nervózní,“ říká před prvním zápasem asistent trenéra Mikuláš Antonik.

Jak už bylo napsáno, tak poslední utkání odehráli energetici minulý týden. Přesněji v úterý, kdy se představili ve Zlíně. „Během té doby jsme hráčům dali nějaký ten den volna, jinak jsme se pilně připravovali. Nacvičovali jsme toho hodně. Počínaje přesilovkami a konče třeba u přechodu středního pásma,“ popisuje Antonik náplň posledních dní před začátkem „měsíce pravdy.“

Čtěte také: Útočník Tomáš Rachůnek vyhrál produktivitu play out

V play-out se týmu z lázeňské metropole dařilo. Celkem energetici vyhráli pět zápasů ze šesti. „To možná ano, ale teď nám začíná úplně jiná soutěž. Musíme zapomenout na to co bylo. Na základní část i na play-out. Teď nás jedna soutěž, která se smrskla do jednoho měsíce,“ přidává asistent.

Soupeři Energie budou Dukla Jihlava, Motor České Budějovice a Dynamo Pardubice. „Já se nechci o to, kdo má jaké šance a na co. Všechno to jsou velice kvalitní celky. Dukla staví na týmovém výkonu a jsou velcí bojovníci. Motor naopak má ve svých řadách mnoho zkušených hráčů, kteří v extralize něco odehráli. Bude maximálně disciplinovaný. Co se týče Pardubic, tak ty měly nějaké trable a moc jim to nefungovalo, ale s příchodem nové soutěže se mohou zvednout a ukázat svoji sílu,“ upozorňuje Antonik a přednosti soupeřů.

Energie a Dynamo měli o proti Motoru a Dukle čas se připravit na tolikrát zmíněnou baráž. Soutěž o umístění byla po základní části extraligy už více méně rozhodnutá. Naopak celky Jihlavy a Českých Budějovic musely pořádně „hrábnout“, aby se do baráže dostaly.

Co bude výhoda? Klid a příprava, nebo síla v podobě „rozjetého vlaku“?

„Nevím jak Budějovice, ale několikrát jsme viděl Jihlavu a ty opravdu jela s Kladnem na krev. Z tohoto pohledu bude jistě více rozehraná,“ myslí si Mikuláš Antonik a dodává: „Nevím zda někomu dojdou síly nebo ne, ale baráž bude hlavně o hlavě.“