A to panovaly v táboře karlovarského výběru obavy, jelikož neodehrál během letních galejí jediné přípravné utkání. Obavy však byly zcela zbytečné. Od úvodních minut totiž varští hráči ovládli na ostrovském zimním stadionu před necelou třicítkou věrných fanoušků ledovou plochu a bylo se na co dívat.
Především v první třetině zhlédli fanoušci střelecké trápení v podání hráčů v dresu Sharks a k tomu můžeme připočíst parádní zákroky olomouckého brankáře Libora Hulína, který držel bravurními zákroky po první třetině pro svůj tým bezbrankový stav. Hulín kapituloval až v prostředním dějství, když v 18. minutě se štěstím propálil olomouckého mága Jiří Forgo.

Právě Forgo ihned po rozehře vyzkoušel pozornost Hulína nepříjemnou střelou beckhendem, ale podruhé už mu Hulín brankovou radost nedopřál. Naopak udeřit mohlo jako blesk z čistého nebe na straně druhé. Hering však ani nadvakrát gólmana Varů Bohumíra Macha nepřekonal. O chvilku později pak pomohla karlovarskému brankáři tyč, do které nasměroval svůj střelecký pokus agilní Hering. Ve 24. minutě nachystal benjamínek v dresu Žraloků parádní sledge hokejový moment, když tečoval do branky Olomouce střílenou přihrávku, ale opět čaroděj Hulín byl na svém místě.

O minutku později šli Žraloci do dvoubrankového vedení, když kapitán Jiří Berger prostřelil z levého kruhu Hulína podruhé. V závěru druhé třetiny opět vytáhl něco málo ze svého umu Hulín, který si tentokrát smlsl na Michalu Geierovi, kterému zničil doslova gólový sen. Třetí branku si schovali svěřenci trenéra Jiřího Bergera staršího na 43. minutu, kdy si srazil nešťastně lapačkou střelu Jiřího Bergera Hulín do své branky. Nakonec se kýženého čestného gólu dočkali i hosté, za které se zapsal do střelecké listiny Bernhard Hering, který tak udělal tečku za zahajovacím kolem sledge hokejové ligy.

Sharks K. Vary – Olomouc 3:1 (0:0, 2:0, 1:1). Branky a nahrávky: 18. Forgo (Geier), 25. Berger (Hrbek), 43. Berger – 44. Hering (Pabst). Rozhodčí: Tomáš Matas. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 26.
SKV Sharks Karlovy Vary: Mach (Bozděk) – Hrbek, J. Berger, Forgo, Geier, Lindák, Wágner, Janko, Kovářík, Schneider.
SOHO Olomoučtí Kohouti: Hulín – Veselý, Staněk, Prášil, Černoch, Novák, Bejvl, Pabst, Rozkopal, Hering.