Přesto doufají, že to dotáhnou v ligové soutěži opět až na vrchol. „Určitě chceme zvládnout semifinále a prokousat se tak do finále ligy," přeje si karlovarský kapitán Jiří Berger. K mistrovskému titulu však vede dlouhá a trnitá cesta. Sharks totiž musejí nejdříve zvládnout ošidné semifinále, které rozehrají v sobotu 11. ledna od 12.00 na neratovickém zimním stadionu s tradičním rivalem pražskou Spartou.

V repríze loňského finále se utkají v sérii hrané na dvě vítězná utkání s týmem, ve kterém tvrdí sledge hokejovou muziku především reprezentanti, a to brankář Michal Vápenka a útočník Zdeněk Krupička. „Minulé utkání se Spartou, které jsme odehráli v rámci základní části v Neratovicích, jsme pojali jako přípravný duel, když se na led dostali i hráči, kteří jinak nedostávají tolik příležitostí, jelikož jsme potřebovali, aby se všichni před druhou fází ligy pořádně rozehráli. O síle Sparty samozřejmě víme, jelikož se vše odvíjí od formy brankáře Michala Vápenky," poukazoval Berger.

Jeho tým, který obhajuje mistrovský titul sledge hokejové ligy, tak před sebou má hodně náročnou sérii. „Víme, že nás čeká náročné semifinále, ale také víme, že se proti Spartě dá hrát, což jsme předvedli v domácím prostředí. Na tento výkon bychom rádi navázali," přeje si Berger. Před semifinálovou sérií se Sharks posílil. A velmi dobře. Do konce sezony bude na západě Čech hostovat reprezentační obránce a kapitán pardubických Mustangů Pavel Kubeš.

„Pavel Kubeš bude určitě pro náš tým ve vyřazovacích bojích výraznou posilou. Věříme, že bez problémů do týmu zapadne, a že s námi dojde až na vrchol," podotkl Berger. Právě Bergera a kolegy Miroslava Hrbka a Michala Geiera čeká po skončeném prvním semifinále přesun, a  to do Ruska.

„V neděli zamíříme na reprezentační sraz a v pondělí ráno odletíme do Ruska, kde nás čeká turnaj v Podolsku za účasti Norů, Švédů a Rusů. Pro nás to bude generálka před blížící se paralympiádou v Soči," nechal nakouknout do sledge hokejového programu kapitán. Semifinálová série pak bude pokračovat na ostrovském zimním stadionu, a to v sobotu 25. a popřípadě v neděli 26. ledna.

„V Neratovicích chceme uspět, a tím si přiblížit finálovou bránu, kterou bychom rádi otevřeli před svými věrnými fanoušky v odvetném utkání," vzkazuje na dálku do tábora Sparty Berger.