Po průběhu utkání, jaké se hrálo v úterý v Olomouci, musí zavládnout rozpaky. „Zlatý bod, ale jsme trochu zklamaní, že jsme jich tu mohli uhrát více,“ uvedl karlovarský asistent Tomáš Mariška.

Není divu. Energetici drželi od konce první třetiny jednobrankový náskok, o ten přišli v 55. minutě a 45 vteřin před vypršením prodloužení inkasovali podruhé. Po přestátém oslabení.

„Asi to nebylo jedno z nejhezčích utkání. Na obou stranách byla maximální obětavost a defenzivy převyšovaly ofenzivní hru,“ přibližuje zápas Tomáš Mariška.

Ten mohl litovat, že karlovarská družina nedokázala odskočit na 2:0. „Je škoda, že jsme ze šancí, které jsme měli, nepřidali druhý gól. Potom bychom mohli pomýšlet na víc bodů než ten jeden, který jsme dnes získali,“ řekl.

Nakonec se přes obětavý výkon ani nepodařilo odolat náporu Olomouce v posledních minutách třetí třetiny. „Chtěli jsme tam být aktivnější, ale domácí nás dobře zatlačili a vytvořili si velký tlak. Dostali jsme nešťastnou branku, ale moc sil na aktivnější hru už jsme zkrátka neměli,“ konstatoval asistent Energie.

Přes porážku v prodloužení musel svým svěřencům vyseknout poklonu. „Do zápasu jsme dali srdíčko, obětavost a vyrovnali se v tom domácím. Do kabiny tak jde velká pochvala. Naši hráči na ledě nechali všechno. Opravdu to byl dobrý výkon, podpořený skvělým výkonem Bednáře.“

Hokejisté Olomouce (v bílém) porazili Karlovy Vary 2:1 po prodloužení
Energie přiváží z dohrávky v Olomouci bod