V další ligové sezoně se sledgehokejisté SKV Sharks budou muset dost ohánět. Z klubu totiž odešli dva základní kameny a reprezentanti v jedné osobě Tomáš Kvoch a Michal Geier. Odchod Tomáše Kvocha, který patří ve sledgehokejové lize ke světoběžníkům, není až tak neobvyklý, zatímco odchod Michala Geiera řádně zčeřil sledgehokejové vody.

Čtyřiadvacetiletý forvard, který si svou sledgehokejovou premiéru odbyl v dresu Sharks v sezoně 2005/06 a hned nato se stal v rámci slavnostního vyhlášení Zlaté hokejky nejlepším juniorem ligy, nakoukl i do české reprezentace. V novém ročníku se tak bude prohánět talentovaný útočník již v dresu kolínských Draků, tedy v klubu úřadujícího mistra ligy.

„V Kolíně budu na hostování. Ze Sharks odcházím pouze z pracovních důvodů, budu si totiž v Praze hledat pracovní uplatnění a mám tam již zařízený podnájem,“ vysvětloval pro klubový server SKV Sharks Michal Geier.

Draci se v uplynulé sezoně tedy stali poprvé mistry a jejich kádr nyní ještě před startem nového ligového ročníku více posílí. „To nehrálo roli. Letos prostě měl Kolín kvalitní kádr a štěstí,“ vysvětloval Geier.

Hráč s číslem 74 se tak premiérově postaví i proti karlovarskému týmu. „Zkusím si to hned při letním soustředění v přáteláku. Při lize nevím, jaké to bude… Já myslím, že v pohodě. Spíš se zasmějeme, než aby to bylo nějak vyhrocené,“ míní obávaný forvard.

Naopak obránce Tomáš Kvoch už má v přestupové loterii něco málo za sebou. Během sledgehokejových sezon totiž oblékl prakticky již všechny dresy českých klubů, některé pak opakovaně. Na této vlně se vezl i v případě Karlovaráků, kam se vrátil před uplynulou sezonou z Olomouce. Tentokrát zamířil na přestup do Kolína.

„Já jsem takový cestovatel. Tentokrát je to hlavně z rodinných důvodů. Budu většinu času bydlet v Pardubicích, odkud je to do Kolína čtyřicet kilometrů, takže ušetřím spoustu hodin,“ podotkl ke svému přestupu do Kolína Tomáš Kvoch.

Kvoch se ale ani v Kolíně nebude sledgehokejově nudit. Důvod? „Budu v Pardubicích zakládat s Pavlem Kubešem sledgehokejový klub. Zatím jsme na úplném začátku. Nebudeme se přihlašovat do ligy, budeme pouze trénovat. Do ligy bychom se chtěli přihlásit až za rok. Do Kolína jdu nakonec i proto, že v něm je pět kluků z Pardubic, se kterými počítáme,“ pokračoval v odkrývání sledgehokejových plánů Kvoch.

Na angažmá v lázeňském městě však bude ostřílený bek dlouho vzpomínat. „Na Karlovy Vary mám pouze pozitivní vzpomínky. Je tam suprová parta, skvělí fanoušci i zázemí, a to má v naší lize málokdo,“ podotkl Kvoch.