V devíti odehraných zápasech svěřenci pod taktovkou hrajícího kouče Jiřího Bergera ukořistili šestadvacet bodů, a to za osm výher a jedno vítězství po samostatných nájezdech. „Určitě jsme nadmíru spokojeni, jelikož jsme neočekávali, že by se nám až tak dařilo. Musíme však zůstat na zemi, jelikož v novém roce se bude lámat chleba, když nás čekají velmi důležitá utkání," krotil euforii hrající kouč SKV Sharks Jiří Berger.

Už v prvním dvoukole ligové soutěže udělali Sharks důležitý krok, když nejdříve dali lekci týmu nováčka Bencontu Dolný Kubín a poté získali cenný skalp Zlína. „Pro nás to byl perfektní vstup do sezony, nečekali jsme takový výsledek. Všichni plnili, co jsme si řekli, a gól jsme dostali po individuální chybě, to se stává. Od začátku jsme měli zápas pod kontrolou, takže můžeme být jenom spokojeni. Co se týče Zlína, tak jsme ho chtěli po dlouhé době konečně porazit a důkladně jsme se připravovali. Potvrdilo se, že zápas bude těžký. První třetinu jsme odehráli dobře, ale pak jsme vypadli z tempa a na chvíli se dostali pod tlak. Ve třetí třetině jsme nechtěli udělat chybu a darovat soupeři vedení, dobře jsme bránili a nepustili Zlín do větších šancí. Naopak jsme po závaru dali vítězný gól. Jsem rád, že jsme dokázali takhle vyhrát, dřív jsme mívali proti Zlínu pět čistých nájezdů za zápas a stejně jsme prohráli," pochvaloval si Berger.

I ve druhém dvoukole pokračovali Karlovaráci v dobrých výkonech, když si dvakrát s chutí zastříleli. Nejdříve při svém premiérovém výjezdu v novém ročníku pokořili Wienna Warriors osmi góly a poté si smlsli na Českých Budějovicích, kterým naložili sedm branek.

„Nevěděli jsme, co od utkání s Warriors čekat, proto jsme si řekli, že budeme hrát zodpovědně. Od úvodních minut se prakticky hrálo na jednu branku, když na našeho brankáře šla za celé utkání pouze jedna střela. Domácí pak několikrát podržel brankář, jelikož výsledek mohl být podstatně vyšší. K souboji s Budějkami jsme nastupovali v roli favorita, což jsme i na ledě potvrdili. Šanci opět dostali všichni hráči a my si mohli vyzkoušet různé posty či herní varianty," bilancoval další dvě výhry Berger.

Ve třetím pokračování České sledge hokejové ligy čekal Sharks pouze jeden zápas, a to s nováčkem z Litvínova, kterému naložili Varáci na cestu zpět devět branek, a tím prodloužili svou úspěšnou sérii na pět výher v řadě za sebou. „Můžeme být spokojeni jen se třemi body, ale ne s předvedenou hrou. Vůbec jsme nehráli, co jsme si řekli, a naše hra se zvrtla do chaosu. Bylo to trápení a zároveň Litvínov podržel gólman," poukazoval Berger.

Pak čekalo na karlovarský tým náročné čtvrté dvoukolo, což se v souboji s Pardubicemi i Spartou potvrdilo. S Pardubicemi to bylo jako na houpačce a nakonec Sharks uzmuli důležitou výhru. To se opakovalo i v utkání se Spartou, kdy nakonec obstáli karlovarští sledge hokejisté až po samostatných nájezdech.

„S Pardubicemi to byl perfektní zápas na vysoké úrovni z obou stran. Dvě třetiny jsme hráli, co jsme chtěli, ale ve druhé jsme trošku polevili a dali soupeři prostor pro zdramatizování. Naštěstí jsme se rychle oklepali a otočili to, ve třetí třetině jsme ještě přidali branku a pohlídali si to. V souboji se Spartou jsme si chtěli odvézt tři body a dlouho se nám to dařilo. Když jsme na začátku třetí třetiny dali na 2:0, myslel jsem si, že už to zavřeme. Bohužel teď máme nějakou bilanci, že když je zápas zdárně rozehraný, najednou se to otočí. Možná to je o našich hlavách, do budoucna se toho určitě musíme vyvarovat. Dnešní dva body jsou lepší klopýtnutí, mohlo to být mnohem horší. Nájezdů jsem se trochu bál a jsem příjemně překvapen, že bod navíc je náš," ohlédl za dalšími zápasy karlovarský lodivod.

Páté dvoukolo, které bylo zároveň posledním v tomto roce, pak zvládli hráči v dresech Sharks vítězně. Nejprve se gólově vyřádili na Studénce, které nasypali jedenáct branek, a prohru si odvezla i Olomouc, která sedmkrát inkasovala. „V obou duelech jsme potvrdili roli favorita, i když proti Olomouci jsme se chvilku trápili, ale nakonec oba zápasy dovedli zaslouženě do vítězného konce," popisoval závěrem Berger.