„Neproměňovali jsme šance," vracel se k utkání se Spartou karlovarský hrající kouč Jiří Berger. „Sparta šla do vedení po ojedinělém brejku, který gólově zúročila, a my se pak trápili v koncovce," povídal Berger.

Prakticky se začal lámat zápas s Pražáky v závěrečné třetině. „Chtěli jsme bodovat, takže jsme všechny síly vrhli do hektické třetí třetiny. Vstřelili jsme vyrovnávací branku Wágnerem, ale ta nakonec byla odvolána. To nás hodně nabudilo. Poté jsme nastřelili tyčku a náš tlak začal pořádně gradovat. Nakonec jsme se dočkali srovnávací branky Geierem," bilancoval Berger.

Nakonec hráči pod jeho taktovkou dovedli zápas do nerozhodného konce. V následných samostatných nájezdech však měla navrch Sparta. „Chtěli jsme vyhrát a po vyrovnávací brance jsme otevřeli hru a málem nás Sparta za to potrestala, když nás hodně podržel gólman Mach. Nakonec došel zápas do penaltové loterie, kterou zvládla lépe Sparta," podotkl Berger.

O den později zamířil na západ Čech z pozice outsidera českobudějovický Motor. „Určitě jsme si nepřipouštěli, že bychom utkání s Budějkami ztratili," odtajnil Berger. Jenže realita byla zcela jiná. Jihočeši totiž zamířili do Ostrova s defenzivní taktikou, která slavila úspěch. „Věděli jsme, že dorazí s obrannou hrou a budou chtít využít rychlé brejky," připomněl karlovarský trenér. Budějovice tahaly vesměs po celé utkání za gólový provaz, když třikrát v utkání vedly, ale nakonec odjely z Krušných hor bez bodu.

„Zápas se musel divákům líbit. Měl pořádně sledge hokejové grády, a navíc padlo hodně branek. My se sice na výhru nadřeli, ale o to je pro nás cennější, jelikož jsme museli oželet služby dvou hráčů základní sestavy, a to Hrbka a Forga. Šanci tak dostali ostatní hráči a musím říci, že se své role zhostili velmi dobře," chválil Berger.

„Velmi dobrý výkon pak předvedl hostující gólman Ossimizt, který ve své brance doslova čaroval. Předváděl zákroky z jiného vesmíru, když z naší strany to zavánělo v souboji s ním zoufalstvím, ale jsme rádi, že se nám nakonec podařilo dovést zápas do vítězného konce," uzavřel Berger. Mužem zápasu byl karlovarský kapitán Michal Geier, který třikrát skóroval a k tomu přidal jednu asistenci. 

SKV Sharks KV – Č. Budějovice 5:4 (2:3, 1:1, 2:0). Branky a nahrávky: 8. Berger (Geier), 10. Geier (Berger, Wágner), 20. Geier (Berger), 33. Geier (Wágner, Nejedlý), 39. Schneider (Berger) – 3. Kalegaris (Habeler), 10. David (Kalegaris), 13. Habeler, 28. Klíma (Habeler). Rozhodčí: M. Hanák, T. Hanák. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:0. Diváci: 30.

SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Nejedlý, Wágner, Geier, Berger, Karafiát, Kovářík, Haas, Schneider.

Motor České Budějovice (sledge): Ossimitz – Schilcher, Eberdorfer, Rumplík, Habeler, Klíma, Kalegaris, Kalina, David.