Očekává se plná KV Arena. Do lázeňské metropole přijíždí v prvním kole hokejové extraligy Piráti z Chomutova.

„Nikdy jsem derby s Chomutovem nebo s Plzní nezažil. Na druhou stranu vím, jakou má kulisu moravské derby Vítkovice Třinec. To bylo něco perfektního a já si myslím, že tohle bude velice podobné," odhaduje centr první formace Radim Hruška.

Na druhou stranu Chomutov také jako karlovarská Energie hodně obměnil hráčský kádr. „Hráči jako Bartečko, Balej nebo Kubinčák jsou ostříleni extraligou, ale i dalšími soutěžemi. Když jsme se na nich byli podívat, tak předváděli hodně nečitelný styl," přidal se asistent Karel Mlejnek a pokračoval: „Tak či tak naším cílem je hned na úvod soutěže získat tři body."

Podkrušnohorské derby má svoji dlouhou tradici. „Vzpomínám si, když jsme s nimi ještě hrávali ve druhé lize na starých stadionech. Mačkali jsme se na tribunách, ale stálo to za to," přidává se pamětník dvacet let starých utkání Pavel Václavík, který očekává bouřlivou atmosféru: „Věřím, že bude plno a všichni budou fandit ze všech sil."

Energie má jednu jistotu, a to v podobě brankářské jedničky Tomáše Závorky. „Sezonu začne on. Má naši důvěru a věřím, že nám pomůže k prvním bodům," říká na úvod asistent Karel Mlejnek.

Karlovy Vary chtějí začít mistrovskou soutěž vítězstvím. „Musíme předvést co nejlepší výkon a tím tak přilákat diváky do arény. Na druhou stranu jsme si jisti, že nás čeká náročné utkání. Chomutov prošel obměnou kádru. Vsadil na starší a zkušené hráče, kteří už mají něco za sebou. Musíme přistoupit k samotnému duelu s respektem, ale také se zdravým sebevědomím," pokračuje Mlejnek.

Centr první formace Radim Hruška je před prvním zápasem trochu rozpačitý. „Jsme nervózní, ale není to nic hrozného. To prostě k začátku soutěže patří. Naším cílem je uspět a vybojovat první tři body," přidává se.

Radim Hruška nastoupí v první formaci společně na křídlech s Radkem Dlouhým a Markem Hovorkou. „V přípravě s námi hrál Martin Zaťovič, ale s Radkem Dlouhým jsem hrál už v Brně. Známe se a nebudeme mít problém," rozebírá složení první formace.

Piráti z Chomutova jsou podle slov asistenta trenéra Mlejnka hodně nečitelní. „Byli jsme se v Chomutově dvakrát podívat, když s někým hráli. Utkání máme natočená a připravili jsme pro naše hráče sestříhaný záznam, na co si dávat během utkání pozor. Co se týče naší hry, tak budeme hrát to, co jsme předváděli v přípravě. Cílem bude dostat soupeře pod tlak," dodává Mlejnek na závěr.