„Zlato“ znělo jednohlasně z kabiny české sledge hokejové reprezentace před startem mistrovství světa B Pool v japonském Tomakomai. Splněno. Český výběr totiž projel turnajem bez ztráty bodu, k tomu jako třešničku na dort posadil čtyři čistá konta. Vše načali Češi dvoucifernou výhrou nad Velkou Británií, ta čítala dvanáct branek.

„Pro nás to byla velmi důležitá výhra a hlavně úspěšný vstup do turnaje,“ hlásil z Tomakomai Karlovarák ve službách reprezentačního výběru Berger, který hájil barvy Česka se svými parťáky z SKV Sharks Karlovy Vary Michalem Geierem a Miroslavem Hrbkem. Právě Geier přispěl velkou měrou k hladké výhře, když se čtyřikrát trefil do černého.

„Byl to dobrý rozjezd, navíc jsme udrželi čisté konto, takže panovala spokojenost,“ pochvaloval si Berger. Druhou výhru brali Češi, a to v poměru 3:0 v derby nad Slovenskem. „Tato výhra nás navrátila zpět do elitní skupiny A, což byl také náš cíl. Po dvou zápasech jsme se uklidnili a soustředili na zápas s Japonskem, jelikož jsme chtěli projet skupinou bez ztráty bodu, navíc jsme opět neinkasovali,“ připomněl Berger.

V závěrečném vystoupení v základní skupině i do třetice Česko dosáhlo na tříbodovou radost, když porazilo Japonsko 3:0. „Utkání jsme měli od úvodu pod kontrolou a soupeři nic nedovolili. Pro nás to byla další důležitá výhra, když nás kupředu hnal zlatý sen,“ poukazoval Berger.

Samotné finále pak bylo jen vyústěním české sledge hokejové pohody. Ano, je to tak. Český výběr totiž zničil v čele s kanonýrem Michalem Geierem pořadatele šampionátu v poměru 6:0. Právě karlovarský Geier k tomu přispěl pěti zásahy.

„Skvělé, paráda. Cíle jsme splnili, a to jak návrat mezi elitu do skupiny A, tak jsme dosáhli i na mistrovský titul, i když jen v béčkové skupině. Třešničkou na dortu pak byla čtyři čistá konta, k tomu pak můžeme připočíst účast na kvalifikačním turnaji na paralympiádu, takže jsme prakticky urvali tři vítězství, a to návrat do elitní skupiny, mistrovský titul a postup do kvalifikačního turnaje, takže jsme moc spokojeni,“ uzavřel mistrovské hodnocení se zlatou tečkou Jiří Berger.