Pane Žemlička jaký byl první váš týden? Na čem jste společně s asistentem pracovali?
Především to bylo na obranné fázi hry. Celé mužstvo chce pracovat a to je pozitivní věc. Jak už při tréninku, tak při zápasech. To je základ úspěchu. Samozřejmě musíme makat i nadále a odstraňovat chyby, kterých stále děláme více než dost.

Kdo viděl poslední utkání s Kometou Brno (0:4), tak si může říci, že v obraně zase tak veliký problém nebyl. Po dvou třetinách jste prohrávali o branku a soupeře jste přehrávali…
Byli jsme dvě třetiny lepší, ale bohužel jsme neproměnili veliké množství šancí, které jsme měli. To byl rozhodující faktor utkání. Z tohoto zápasu si odnášíme poznatky, že musíme pracovat na brankovém zakončení, ale také na obranné hře před brankovém prostoru.

Co týmu chybí? Klid v zakončení nebo jsou hráči nervózní?
Já se klukům ani nemůžu divit. Na mužstvu je trochu deka a postavení v tabulce je takové jaké je. Kluci ale mají charakter a věřím, že brzy začnou branky dávat a tím budou i bodovat. Bude se jim dařit a posunou se výše.

Co by vaši svěřenci teď potřebovali? Jedno vyhrané utkání nebo nějaký jiný impuls…
Hokej je jedna veliká improvizace. Pro nás by ale bylo nejideálnější vyhrát 1:0 nebo 2:1. To by znamenalo, že si kluci opět začnou věřit. Dokáží si, že nemusí dostat branku a také že jsou schopni dát o jeden gól více než soupeř. To jim dodá klid a budou opět vyhrávat.

Co se dá očekávat od utkání v Pardubicích?
V pondělí hrály Pardubice european trophy, takže také mají za sebou jedno utkání po přestávce. Co se dá očekávat od soupeře? Tak každopádně útočné pojetí hry. Také mají ve svých řadách hráče z NHL a naším úkolem bude dobře bránit střední pásmo a konečně využít i nějaký ten brejk.

V Brně jste se prezentovali výbornou disciplínou. Téměř jste nebyli vylučováni…
To je další věc, kterou jsme se snažili hráčům vetlouci do hlav. Nesmíme se nechat zbytečně posílat na trestnou lavici za chyby v útočném pásmu. Měli jsme jen tři vyloučené. To bylo v pořádku, ale musíme v této hře pokračovat.

Slabinou jsou momentálně přesilovky. V posledních zápasech jste si jich zahráli hned několik, ale využívat tuto výhodu se vám nedaří?
Bohužel je tomu tak. Ale příčina je jasná. Na hráčích je tlak a jsou při zakončení nervózní. My potřebuje dát jeden, dva góly a celý tým se uklidní. Tohle všechno chce čas. Já jen doufám, že ta doba nebude moc dlouhá.