V pátek je potom na programu úvodní kolo soutěže. Karlovarská Energie u toho nebude chybět. Na domácím ledě přivítá od 17.30 Zlín.

Tentokrát se bude hrát extraliga s přímým sestupem. Nejhorší tým tabulky nejvyšší soutěž přímo opustí a bude nahrazen nejlepším celkem Chance ligy. „Jsem rád, že se baráž zrušila. Dodneška smekám klobouk, že jsme se z první ligy dostali, vzhledem i ke zranění, co jsme měli. Je to dobré pro hokej i pro mladší hráče. Musí se daleko víc trénovat a mužstvo připravit na sto procent,“ vítá změnu trenér Energie Karlovy Vary Martin Pešout.

Ostatně v Karlových Varech si také povšimli zajímavé statistiky ohledně baráže o udržení extraligy. „Čtrnáctý tým teoreticky nikdy nesestoupil, vždycky sestoupil ten třináctý. Ten poslední už se pomalu mohl připravovat na 1. ligu, ten na 13. místě se ještě snažil, ale ty síly také pomalu dochází,“ poukazuje mluvčí Energie Jiří Holý.

Kouč Martin Pešout by rád svůj tým viděl ve vyřazovacích bojích. „Přípravu jsme měli pestrou, hráli jsme dvakrát s německým týmem, s týmy KHL i s dravým slovenským týmem. Určitě chceme hrát play-off,“ zdůrazňuje.

Ve stejném duchu hovoří i kapitán Václav Skuhravý. „Reálně si dávám ty nejvyšší cíle, ten je postoupit do play-off, a kdybychom vyhráli titul, tak se zlobit určitě nebudu. Hlavní je o to bojovat, vyhrávat každý zápas a nevzdávat to,“ říká.

Energie přeskupila během letní pauzy soupisku týmu. „Rozhodli jsme se přivést nových osm hráčů, některé hráče jsme uvolnili do Sokolova. V základním kádru odešlo 12 hráčů, zúžil se tak stav na 8 obránců a 13 útočníků. Narychlo jsme museli sehnat Alberta Michnáče, kvůli zranění Gorčíka,“ předestírá poslední změnu trenér Martin Pešout.

Karlovy Vary vtrhnou do sezony se stejným rozpočtem jako vloni. „Letos nebudeme poslední, Kladno má menší rozpočet, ale i s tím se dá uhrát,“ upozorňuje trenér energetiků.

V loňském ročníku Tip sport extraligy skončila Energie v návštěvnosti na domácích zápasech na 12. místě, méně diváků chodilo jen v Chomutově a Mladé Boleslavi. „Součástí rozpočtu jsou i peníze ze vstupného. Návštěvnost je sice nižší, ale nahrává tomu i to, že někdo chce na zápas sem, ale také i do Sokolova, a kapsy nejsou nafukovací. Věříme, že lidi budou chodit. Průměrně ale návštěvnost vzrostla,“ upozorňuje tiskový mluvčí klubu Jiří Holý.

A nutno podotknout, že návštěvnost je v Karlových Varech velmi slušná, v 50tisícovém městě se v loňské sezoně vyšplhala v průměru na 3857 diváků.

Slovo na úplný závěr si vzal útočník karlovarské Energie Ondřej Beránek. „Máme mladý tým, hra na ledě je určitě rychlejší a doufáme, že se to i odrazí v zápasech,“ věří.