Forvard HC Energie sestřelil hostující útočník Havelka několik málo vteřin před koncem zápasu. „Byl jsem u toho na ledě, ale zrovna jsme byl otočený. Kdybych to viděl, tak bych to s tím kloučkem z Litoměřic vyřídil stručně ručně,“ pustil se do soupeře Jakub Flek, který sice svoji stavbou těla se řadí mezi nejmenší hráče WSM ligy, ale jak nebojí se ránu rozdat i schytat.

Zranění Tomáše Rachůnka podle prvních prognóz bude na delší dobu. „Velice nás to mrzí. Do konce utkání chybělo několik málo vteřin a bylo to zcela zbytečné. Tomáš ihned odjel do nemocnice na důkladné vyšetření,“ přidal se asistent Tomáš Mariška.

Podle zpráv, které se podařilo Deníku zjistit, tak kromě tržné rány na hlavně utrpěl Tomáš Rachůnek i otřes mozku. Otázkou pouze je jaké silný ten otřes nakonec bude.

Zpět ale k samotnému utkání. Zápas to byl takový nemasný neslaný. Nikdo z diváků se moc nebavil a na ledě bylo vidět více nepřesností, než nějakých pohledných akcí.

„Je to tím, že přijel zase tým, který se rozhodl dobře bránit střední pásmo a od toho se vše odvíjelo. Nechtěli si zahrát, ale chtěli bránit. Z našeho pohledu to bylo velice náročné se prosadit,“ přidal Flek, který již trochu vydýchal zákrok Havelky na Rachůnka.

Energetiky teď čeká trip v podobě tří utkání venku. „Musíme si pořádně odpočinout. V neděli jsme měli celý den volno a od pondělí se budeme připravovat na první zápas se Slavií. Venku se nám moc nedaří a rádi bychom si dovezli nějaké body,“ dodal Jakub Flek na konec hodnocení duelu s Litoměřicemi.

HC Energie K. Vary – Stadion Litoměřice 3:0

Třetiny: 1:0, 1:0, 1:0.

Branky a nahrávky: 13. Krejčí (Flek, O. Beránek), 36. Kverka (Harkabus, Podlipnik), 48. Tuominen (Gorčík, Skuhravý). Rozhodčí: Luczków, Kostourek – Malý, Šimán. Vyloučení: 3:6 + Havelka (LTM) 5 a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 2083.

K. Vary: F. Novotný – Krejčí, Sičák, M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, Weinhold – T. Rachůnek, Gríger, Flek – Harkabus, Kverka, Stloukal – Davídek, Skuhravý, Gorčík – O. Beránek, Tuominen, Kohout. Trenéři: Pešout a Mariška.

Litoměřice: Klouček – Pavlas, Kvasnička, Strejček, Smetana, Jebavý, Jandus – Stříbrný, Hanták, Bílek – Kantner, J. Šimeček, M. Chalupa – R. Pilař, Miškář, Helt – M. Havelka, Komárek, Jirásek. Trenéři: Říha ml. a Tvrzník st.