Trojlístek z města minerálních pramenů tak měl řádně naspěch. Čekal jej totiž s jeho spoluhráči z SKV Sharks Karlovy Vary důležitý souboj s pardubickým SHK. A souboj to byl plný zvratů, kdy Karlovy Vary nejdříve promarnily dvoubrankový náskok, když ho Pardubice dokázaly vymazat během dvou minutek, a k tomu pak přidaly ještě jednu trefu navíc. Rychlý obrat však Varáky nepoložil, spíše naopak, a ti dvěma dalšími góly opět přepsali ukazatel skóre ve svůj prospěch, čímž se postarali o další obrat v utkání. Na ten už Východočeši nedokázali odpovědět, a tak si Sharks připsali na konto po výhře 5:4 šestou výhru v řadě za sebou.

Do utkání naskočily bez okolků ofenzivou nabité Karlovy Vary. A již ve 3. minutě se mohlo měnit skóre duelu, to když se kapitán Sharks Michal Geier ocitl osamocen před svatyní Pardubic, ale nedokázal puk zvednout podle svých představ a Pardubičáky v tomto momentu podržel brankář Boček.
Karlovarský kapitán si však vše vynahradil v desáté minutě, kdy jedovatou střelou z mezikruží otevřel skóre zápasu. Domácí se sice snažili, ale konečnou pro ně bylo obranné pásmo Varáků.

Naopak hráči Sharks pokračovali v ofenzivní hře podpořené častou střelbou, což jim ve 13. minutě opět přineslo gólové ovoce, když se po spolupráci s Wágnerem zapsal do střelecké listiny Jiří Berger. I do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté, ale přesto padaly góly na druhé straně. Pardubice totiž přichystaly týmu Sharks hororovou scénu, která trvala pouhé dvě minuty, ale pro hostující tým byla gólově výživná. Ano, přesně tak. Ledová sprcha, kterou měly Pardubice v záloze, totiž čítala tři branky. Ve 22. minutě obstaral nejprve dvě trefy během sedmatřiceti vteřin pardubický útočník Bernhard Hering a dokonalý obrat dokončil ve 23. minutě Pavel Kubeš.

Tým Sharks se však rychle otřepal a vrátil se do hry, za to pak byl odměněn vyrovnávací brankou, kterou měl na svědomí ve 26. minutě po spolupráci s Bergerem kapitán Michal Geier. A pro karlovarské barvy bylo ještě lépe a opět v tom měl prsty reprezentační tandem Berger, Geier, kdy posledně jmenovaný otočil ukazatel skóre opět na stranu Karlových Varů, to se psala 29. minuta.

Do závěrečného dějství pak naskočili lépe domácí hráči, ale vliv na změnu skóre to nemělo. Poté obsadili ledovou plochu hosté, ale své šance v gólovou radost přetavit nedokázali. Podařilo se až ve 39. minutě, kdy na dvoubrankový rozdíl upravil přesnou ranou Jiří Forgo. Jenže Pardubice rychle snížily, a to ve 40. minutě, kdy docílil hattricku Bernhard Hering, takže zbytek utkání se nesl v dramatickém duchu. Hra se poté přelévala ze strany na stranu, ale na puku byli častěji Karlovaráci, kteří tak udrželi svou neporazitelnost a i nadále jsou jako jediní v ligové soutěže bez ztráty bodu.

SHK Pardubice – SKV Sharks Karlovy Vary 4:5 (0:2, 3:2, 1:1). Branky a nahrávky: 22. Hering (Kořínek), 22. Hering (Motyčka), 23. Kubeš (Michalec), 40. Hering – 10. Geier, 13. Berger (Forgo), 26. Geier (Berger), 29. Geier (Forgo, Berger), 39. Forgo (Geier). Rozhodčí: Špulák, Mariánus. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 49.
SHK Pardubice: Boček (Drahý) – Motyčka, Štěpják, Hýbner, Kvoch, Michalec, Horníček, Kubeš, V. Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, R. Buhr.
SKV Sharks Karlovy Vary: Mach – Hrbek, Nejedlý, Berger, Geier, Forgo, Wágner, Karafiát, Kovařík, Janko, Haas.