„Diváci mohli vidět velmi kvalitní zápas a velmi kvalitní výkony z obou stran. Věděli jsme, že nás v Havířově čeká těžké utkání s velmi organizovaným a obětavým soupeřem. To se nám potvrdilo,“ říká k duelu karlovarský asistent Tomáš Mariška.

První třetinu energetici nesehráli úplně podle představ. „Nemohli jsme se dostat do plného tempa,“ přiznal Mariška. 

Od druhé části již hosté „šlapali“ naplno. „Dostali jsme se více do hry. Vytvořili si pár příležitostí, ale jak jsem říkal, domácí tou velmi organizovanou, obětavou obranou na hranici faulu nás nepouštěli do nějakých výraznějších šancí,“ poukázal asistent hlavního kouče Energie Martina Pešouta. 

Gól nepadl ani ve třetí dvacetiminutovce. „Byl to velmi těžký zápas. Ve třetí třetině se už čekalo, kdo udělá chybu,“ dodává Mariška.

Rozřešení nepřineslo přes několik šancí na obou stranách ani strhující prodloužení, které přivádělo dvě a půl tisícovky diváků do varu. Utkání tak dospělo k samostatným nájezdům.

Tam rozhodli o své výhře hosté, své pokusy proměnili Skuhravý, Flek a Kverka, za Havířov uspěl pouze Sikora. Výhra tak putuje na západ Čech. „Stál proti nám velmi zkušený brankář a velmi zkušené mužstvo. V nájezdech se potom ukázala právě ta zkušenost a ten klid,“ hodnotil zápas havířovský Martin Janeček. „My jsme rádi za každý bod,“ tlumočil za vítězný tým karlovarský asistent.

V pondělí čeká energetiky  další zápas na ledě soupeřů. Tentokrát karlovarská družina zamíří do Českých Budějovic. „Je to jeden z hlavních favoritů soutěže, pro nás je to ohromná motivace se na zápas co nejlépe připravit,“ poukazuje Tomáš Mariška.

Energie odehrála poslední dva zápasy venku a oba vyhrála. „České Budějovice nás prověří ještě více než předchozí soupeři, pevně ale věříme, že zápas zvládneme,“ má jasno asistent.

Hrát se bude před vyprodanou Budvar Arénou. „Bude to pro nás svátek, před výbornou kulisou,“ dodává Tomáš Mariška, který očekává vyrovnaný duel, který rozhodnou maličkosti. „Nedáváme venku moc branek, Budějovice doma také ne. Jedním z hlavních ukazatelů  toho, kdo bude úspěšnější, může být proměnění šancí,“ míní.