S trochou nadsázky by se dalo říci, že započala nová éra karlovarského hokeje. Proč s trochou nadsázky? Protože nikdo nechtěl hrát WSM ligu, nikdo nechtěl spadnout.

Ale přišla doba, kdy by se zase k hokeji v lázeňské metropoli mohli vrátit fanoušci, kdy by zase mohla být plná hala. Přišla doba, kdy by se zase mohlo začít vyhrávat, a přišla doba, kdy by se mohlo opět začít dařit ekonomicky.

Jednoduše. Přišla doba restartu.

„Restart? V tomto slově se skrývá mnoho otázek a mnoho odpovědí. Nevím, jak na ni odpovědět. Každopádně sestup z extraligy byla veliká chyba. Nicméně stala se a teď jsme v situaci, kdy si musíme vydobýt nejvyšší soutěž zpět. Ano, víme, že to bude těžké, ale baráž jsme si určili jako svůj cíl,“ říká sportovní manažer klubu Jaromír Kverka.

Trenér Martin Pešout se na letošní sezonu dívá s respektem, ale zároveň jako na velikou výzvu. „Chtěl bych naše diváky požádat o trpělivost. Nechceme se honit za rekordy a nahrát sto a více bodů. To není vůbec důležité. Důležité je být po základní části na příčce zaručující play-off a po play-off skončit mezi posledními dvěma celky. Ty jdou do baráže a ta je náš cíl,“ říká na úvod a přidává: „Poslední roky jsem byl v Brně, a když jsme se naposledy dostali do finále a uhráli titul, tak jsme šli do play-off ze šestého místa.“

Ilustrační foto.
FK Ostrov hostí FC Cheb a kam za fotbalem

Pojďme se podívat na hráčský kádr trochu podrobněji. „Máme velice silné brankářské duo. Útok je možná na extraligové úrovni a klidně bych ho srovnal s Olomoucí, Pardubicemi, Zlínem a jinými celky. Naší největší slabinou bude obrana, kterou budeme muset doplnit, jinak nemáme v případné baráži šanci,“ říká o svém týmu kouč Martin Pešout.

Slabiny si je vědom i sportovní manažer Jaromír Kverka. „Víme, že budeme muset mužstvo doplnit, ale začali jsme krok po kroku. Teď máme dobrý tým na základní část. Na play-off a na baráž budeme muset jasně přidat na kvalitě. Pokud si vzpomenete, jak vypadala loňská obrana, tak odešlo sedm beků, kteří hráli, a přišli pouze dva. Krejčí a Podlipnik, se kterými jsme ale spokojeni a svoji kvalitu nám ukázali,“ přidal ke složení týmu.

Prvním soupeřem energetiků budou hokejisté Frýdku-Místku. „Je to velice kvalitní protivník. Rosťu Marosze si všichni pamatujeme a víme, jak je to kvalitní hráč. Je schopný utkání sám rozhodnout. Kapitánem Frýdku je pak Milan Mikulík, který u nás také působil. Na všechny soupeře budeme působit jako takový červený hadr na býka a každý se na nás bude chtít vyšponovat. Takže očekáváme, že nás čeká s Frýdkem-Místkem velice náročné utkání. Proto apeluji na všechny naše fanoušky, aby byli trpěliví a neočekávali nějaké gólové hody,“ doplňuje trenér Martin Pešout.