Restaurace V Ruthardce Kutná Hora
Nápoj: Čepovaná tanková Plzeň, cena za půllitr je 49,- Kč
O tankovou Plzeň se zde starají vskutku ukázkově, málokde ochutnáte lepší. Restaurace se několikrát umístila i v soutěži o nejlepšího výčepního Plzeňského Prazdroje Pilsner Urquell Master Bartender.
doporučuje redaktorka Hana Pilcová

Cafe Creperie Strakatý králík Beroun
Galettes s vejcem, sýrem, šunkou a restovanou cibulkou, 165,- Kč
Místní slaná palačinka - galettes je pro mě ideální kombinací, když se chci dobře najíst a přitom se nepřecpat. Osobně si zde velmi pochutnám na chutné palačince s vejcem, sýrem, šunkou a restovanou cibulkou. V této jednoduchosti lze najít výtečnou kombinaci, kterou uvítáte právě, když vyrazíte na brunch. doporučuje redaktor Radek R. Kaša

Restaurace v potapěčském centru Clear point v Hokově na Rakovnicku
Na másle pečený candát s hráškovým pyré, grilovanou zeleninou a svěží omáčkou beurre blanc s tymiánem a kapkou citrónu, 295,- Kč
Nabízí zde skvělá a čerstvá jídla, která na Rakovnicku nemají konkurenci. Návštěvníci podniku ovšem nebudou mít zážitek pouze z jídla, ale také z prostředí, které láká kouzelným pohledem na vodopád.
doporučuje redaktor Josef Rod

Restaurace Stará Myslivna Konopiště 
Jelení z Ferdinandova revíru se šípkovou omáčkou, zámecký mramorový knedlík, 255,- Kč
Šípková omáčka ze Staré myslivny je připravovaná domácím způsobem z místních šípků, zahušťovaná strouhaným pardubickým perníkem je skutečně vyhlášená široko daleko. Restaurace Stará Myslivna má bohatě vyzdobený interiér nejen s odkazem na myslivost, ale vzhledem k blízkosti zámku Konopiště také na Rakousko – Uherskou historii. Samotný objekt, v němž se restaurace nachází, je zasazený v nádherném přírodním prostředí na dohled zámku. Přes ulici se nachází obůrka s lesní zvěří.
doporučuje redaktor Zdeněk Kellner

Restaurace Caravan Kladno 
Grilovaná chobotnice, grenaille, cherry rajčata, chorizo, jablečný cider, bageta, 225,- Kč
Restauraci Caravan provozuje Jozef Evan v Kladně tři roky. Protože velmi rád cestuje a umění špičkové gastronomie se učil několik let učil na Britských ostrovech i ve Francii. A právě takové pochoutky chce dopřávat i svým hostům právě ve svém kladenském Caravanu. Chobotnic jsem za svůj život ochutnala několik, ale nikdy mě tento mořský živočich nepřesvědčil o své delikátnosti, až v Caravanu, kde vám navíc pokrm připraví přímo před vašima a očima. Kuchaři vidíte pod ruce i pod pokličku, tudíž je zde záruka vysoké kvality a čerstvosti použitých surovin. Osobně mohu doporučit!
doporučuje redaktorka Kateřina Nič Husárová

Restaurace Biograf Nymburk 
Spaghetti aglio olio peperoncino, 169,- Kč
Restaurace Biograf je vyhlášeným kulinářským místem sídlícím přímo na nymburském náměstí. K vychutnání si oblíbených těstovin doplněných plátky česneku, čerstvými feferonkami, petrželí a parmezánem můžete vyzvat nejen „masožravce“, ale také ty, kteří maso nejedí. Přitom skvělou chuť a nasycení doplní příjemné pocity ze stylového prostředí restaurace, v němž jste obklopeni filmovými předměty a dekoracemi, či plakáty těch nejzářivějších hvězd. Prostě Biograf…
doporučuje redaktor Miroslav S. Jilemnický

Vespa Ristorante Kolín 
Risotto porcini e pollo s kuřecím masem, hříbky, vínem, bylinkami a parmazánem, 195,- Kč
Restaurace nabízí vynikající (nejen) italskou kuchyni ve stylovém prostředí (včetně hudby), ve vnitřních prostorách i na prosklené terase nad řekou Labe. K pití si můžete dát točenou Plzeň, místní limonády nebo třeba i míchané nápoje.
doporučuje redaktorka Jana Martinková

poznámka autorky: uvedené ceny jsou z května 2022