Zahájení open air koncertní sezony pak bude výjimečně v Ostrově. „Jedná se o celodenní akci u příležitosti otevření nové haly společnosti Witte. Uskuteční se tedy v areálu průmyslové zóny a vystoupí tu Vašo Patejdl, Debil Heads nebo kapela Škwor," uvedl Vladimír Suchan z agentury Vlny. Tato akce startuje 13. května.

Sezonu loketského amfiteátru pak otevře 27. a 28. května Beatová síň slávy, která po své loňské loketské open air premiéře bude poprvé ve své třináctileté historii dvoudenní akcí. V pátek se mohou návštěvníci těšit na večer českých legend, kde budou po svých vystoupeních uvedeni do síně slávy jako kapela Progres 2, jako osobnost frontman Krausberry Martin Kraus a in memoriam i skladatel a textař Ota Petřina.

V sobotu pak bude do české Beatové síně slávy při večeru zahraniční legendy poprvé uveden světový umělec, tím bude kapela Jethro Tull. Před samotným koncertem art rockové veličiny zavítá do amfiteátru i kapela Blue Effect, která tu zahraje akusticky neboli unplugged. „Tento koncert bude zároveň pokusem o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Konkrétně se tu všichni přítomní pokusí o největší přípitek fanoušků s plzeňským Prazdrojem spolu s kapelou Jethro Tull," dodal Suchan.

Zároveň s Beatovou síní slávy ožije o tomto víkendu také město samo, kdy na náměstí budou hrát během dne regionální kapely.

Během léta pak amfiteátr zažije také dvě narozeninové oslavy předních českých umělců. 18. června tu padesátiny oslaví Lucie Bílá, a to společně s kapelou Inflagranti, a v srpnu své sedmdesátiny i Michal Prokop. „S nápadem uspořádat tuto oslavu přišel sám Michal Prokop, a Loket se tak stane jediným dějištěm této akce u nás," dodal Suchan. Festivalová oslava narozenin zpěváka Michala Prokopa bude rovněž dvoudenní a vše se uskuteční 12. a 13. srpna. Pátek je hudebně koncipován spíše pro jeho vrstevníky. Vystoupí tu Vladimír Mišík & ETC, Michal Prokop Trio, Karel Kahovec & George & Beatovens nebo Collegium Musicum.

Na sobotu se pak mohou těšit příznivci alternativnější hudby. Objeví se tu Tata Bojs, Druhá tráva Roberta Křesťana, Jablkoň, kapela Zrní, hip hopový Prago Union nebo Jananas.

Hudbou z osmdesátých a devadesátých let se amfiteátr Loket zaplní na začátku září. Připraven je totiž open air disco večírek. Na něm 3. září vystoupí Fun Factory, Capitan Jack nebo legendární Milli Vanilli.

Mezi další větší festivaly na Sokolovsku bude nepochybně patřit Revival Fest v Kraslicích. Ten se uskuteční 2. června na zahradě tamního kulturního domu. Loni tam našly cestu stovky lidí a festival sklidil úspěch. A i letošní program bude doslova nabitý. Vystoupí revivalové formace Deep Purple, Roxette, Divokej Bill a Guns´n Roses. V Kraslicích bude živo i v srpnu, kdy se uskuteční Rockové sady.

Revivalový večer si pak mohou užít lidé také 22. července, a to opět v Lokti. Tady se ukáží Stahl Zeit coby Rammstein revival a maďarští Kiss Forever, kteří jsou jedním z nejlepších Kiss revivalů v Evropě.

Také historické jádro Chebu se letos stane opět centrem setkání umělců a příznivců umění z Čech i zahraničí. Na zdech, plotech i zábradlích, ve vzduchu i na zemi se octnou fotografie, malby, plastiky a značnou částí města se rozezní také koncerty všech žánrů. Řeč je o Chebských dvorkách, které se letos konají ve dnech od 8. do 11. června.

Začátek srpna již pojedenácté bude opět patřit také multižánrovému festiválku Povaleč, který je v Karlovarském kraji jediným svého druhu. Minimálně svým obsahem a poselstvím. Tím je hlavně bavit a pokud možno se co nejvíce přiblížit éře Woodstockových koncertů pod širým nebem. Tomu odpovídá i obsah této vícedenní akce, která se snaží svou komorní atmosférou a bohatým multikulturním programem zaujmout všechny, kteří si chtějí odpočinout od komerčnosti a přeplněnosti jiných českých festivalů a užít si unikátní prostředí barokního zámeckého areálu, neboť dějištěm festivalu jsou právě zahrady valečského zámku na Karlovarsku. Letos se akce koná od 4. do 6. srpna.