Pomalu se již stává tradicí, že se v chodovské pivnici Skleník vždy jednou do roka sejdou příznivci tvrdší metalové hudby, aby společně podpořili Denní stacionář Mateřídouška. Letos to bude už popáté, co Milan Beran společně s Jitkou Červenkovou pořádají benefiční akci, která pomohla instituci získat již několik desítek tisíc korun na provoz a další akce.

„Nápad se zrodil v mé hlavě, s podporou Jitky Červenkové, majitelky Skleníku. Nejvíce se nám pak podařilo vybrat okolo 20 000 korun," uvedl organizátor benefice Milan Beran.

Akce se pravidelně setkává s přízní návštěvníků, kapel i sponzorů, kteří rovněž rádi pomáhají. „Je to výtečný nápad. Z pěti ročníků jsem pětkrát podpořil a hodlám v tom pokračovat. Doufám, že lidé rovněž dorazí i navzdory tomu, že třeba takovou hudbu neposlouchají. Jde o jednotu a dobrou věc," popsal pravidelný návštěvník Martin Mazanec.

Letošní Benefice pro Mateřídoušku tedy nese pořadové kulaté číslo pět. A představí se na ní řada pekelných smeček z celé republiky.

Na úvod brnknou na romantickou duši domácí post hardcoreři Hadem pro mého munga. Po nich se postupně ukáží na pódiu blackmetalisté Wyrm z Ústí nad Labem, deathmetalisté Sectesy z Kolína nebo litoměřický technický death metal Anime Torment. Jako hřeb večera dorazí z Českého Těšína kapela Greedhale, hrající rovněž death metal říznutý grindcorem.

Zavítat do přívětivé atmosféry a podpořit tuto akci můžete už v sobotu 14. března. Startuje se v 19:30.