Festival se vrátí v termínu 25. - 30. září po nucené covidové pauze opět v plné síle. Každoročně na něj dorazí více než 10 tisíc diváků, z nichž dvě třetiny tvoří děti. Pro nový festivalový tým je výzvou postavit festival zpět na nohy. Stálý tým Domu kultury Ostrov, který každoročně festival připravoval, doplnili odborníci ve svých profesích:

  • Vladimír Keblúšek – novinář, zkušený manažer v pozici výkonného ředitel festivalu
  • Lukáš Lerch – ředitel Domu kultury Ostrov v pozici umělecký manažer
  • Kateřina Šrámková – doktorandka Ústavu filmu a audiovizuální kultury Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně v pozici výběrčí filmů pro děti a studentských filmů
  • Lada Bendová – produkční festivalu
  • Dita Poledníčková – manažer cestovního ruchu Města Ostrova v pozici event manažer, koordinátor škol
  • Marek Poledníček – místostarosta města v pozici supervizora

Pohádky, premiéry i animáky

Letošním ročník nabídne filmové plátno dětem filmy: Princ Mamánek, Srdce na dlani, Andílci za školou, Gump – pes, který naučil lidi žít, Léto patří rebelům, Tajemství staré Bambitky 2 a další tituly, které jsou zatím v jednání vč. premiérových filmů. Zvláštní sekci festivalu tvoří studentská tvorba krátkých filmů od tvůrců z řad studentů filmových škol, budoucích profesionálů. Zařazeny budou i dva animované filmy – Myši patří do nebe a Cesta do tvojzemí.

Vlastníkem hotelu Savoy Westend v ulici Petra Velikého má být společnost, kterou prý ovládá prokremelský oligarcha Vladimir Jevtušenkov.
Rusové musí nemovitosti zlevnit i s vědomím, že prodělají, říká makléř

Děti na festivalu Oty Hofmana nejsou jen příjemci toho, co jim přinese plátno, mohou si vyzkoušet role moderátorů, kameramanů, střihačů a své mediální výstupy prezentovat ostatním divákům a posluchačům. To vše pod dohledem zkušených profesionálů. I tato skutečnost přináší ostrovskému festivalu atraktivitu mezi ostatními festivaly.

Pravidelně se ho účastní dětská rádia i televize z České republiky. „Velkou radost nám dělá fakt, že z některých dětských účastníků festivalu jsou dnes opravdoví profesionálové v mediálním světě. A jak sami říkají, „nakopl“ je právě dětský festival v Ostrově“, sdělil Marek Poledníček, dlouholetý ředitel festivalu, dnes místostarosta a supervizor festivalu.

Zdeněk Troška a Pavel Nový

Role prezidenta festivalu se zhostí Zdeněk Troška, který je stálým hostem a jeho pohádky zde také několikrát zvítězily. Pravidelným a dlouholetým hostem festivalu je také Pavel Nový, který bude mít besedy z filmového prostředí. Soutěžní poroty budou dvě – pro dětské a studentské filmy. Zasednou v nich odborníci z řad filmových expertů, scénáristů, hudebních skladatelů nebo třeba i školský omudsman a další. Kompletní složení organizátoži odhalí až před festivalem. Čestným členem dětské poroty bude syn scénáristy a spisovatele Oty Hofmana, pan Otto Hofmann.