Už popáté opanoval Horní hrad o tomto víkendu folk. Konal se tu již pátý ročník festivalu Folková Ohře. Letošní rok byl mimořádný, snad poprvé totiž vyšlo pořadatelům a divákům počasí.

I letos si mohli návštěvníci vychutnat hvězdy české folkové scény. Sobota například nabídla koncert populární Asonance, neděle pak vystoupení kapely Hop Trop.

„Jak počítám, tak jsem tu letos vlastně počtvrté,“ uvedla Jana Veselá z Ostrova, která se nejvíce těšila na vystoupení zmíněné Asonance či na Strašlivou podívanou. „Folková Ohře mě láká nejen díky hudbě, ale hlavně díky zdejšímu prostředí. To tomu dodává neopakovatelné kouzlo,“ pokračovala Jana Veselá. I když ona a její rodina pochází z Ostrova, přesto na Horním hradě přespali. Využili možnosti přenocovat ve stanovém městečku. „Mohli bychom se na noc vrátit domů, ale to není to pravé,“ dodala.

Folková Ohře nebyla jen o hudbě. Největší mecenáš hradu Haeunštejn Petr Binder, zvaný Hroch, tu totiž pokřtil svou novou knihu, která pojednává o jeho pouti do Vatikánu za Svatým otcem.