Lídrem kapely je zpěvák Petar Introvič, který hraje na foukací harmoniku, kytaru a slide kytaru. Skupina Bluesberry začala svou kariéru v roce 1971. Zpočátku koncertovala na folkových festivalech, postupně ale vystoupila i na Pražských jazzových dnech a na festivalech Rockfest a Vokalíza. Po několika rozhlasových nahrávkách se Bluesberry uvedli na záznamu Supraphonu Porta 82 s Leadbellyho Good Morning Blues (Dobrejtro blues).

Komunistická éra v Československu však nebyla blues přátelsky nakloněna… V této době musel Introvič často bojovat proti zásahům cenzury. Také název skupiny byl anglicky znějící a to nebylo před rokem 1989 vhodné, ale Bluesberry přežili. Konec roku 1989 přinesl sametovou revoluci a po revoluci hodně věcí nabralo správný směr. V průběhu dalších let skupina natáčí vlastní desky. Zatím poslední (v pořadí sedmá) vyšla v roce 2008 pod názvem Blues je třeba. Do dnešních dnů skupina neúnavně koncertuje, a to nejen na domácí scéně, ale i v zahraničí. Zatím poslední novinkou je DVD se záznamem koncertu k čtyřicetiletému výročí Bluesberry z pražského klubu Retro Music Hall.

Bluesberry hrají nejen kousky světových bluesových mistrů, ale i průřez svého již více než čtyřicetiletého repertoáru, ve kterém zaznívá jak klasické lidové blues, tak i boogie, funk a rockovější skladby v rytmu veselém a radostném.

„Zpěvák Petar Introvič se na sobotní vystoupení ve Velichově moc těší, zvláště na pečenou krkovičku na pivě z místního Masopeče, jak Velichovští nazývají originální kamennou pec, postavenou v místním amfiteátru. Koncert začíná ve 20 hodin venku a po skončení produkce Bluesberry se na sále hospody „U Lípy" rozezní skladby bandu Luboše Víška," zve na sobotní večer do Velichova pořadatel Jan Bitman.