Příběh z pera Tomáše Pěkného vypráví o krásně tajemné přírodě, plné kouzel, naděje i zmaru. O nebezpečných, ale hodných čarodějnicích, které ty neprostupné lesy obývají.A o malé čarodějnické učednici, která už nechce být sama a která má na čarodějnici příliš měkké srdce… Ale pohádka je taky o lásce, které může pomoci jenom malá čarodějnice, protože právě ona je nejvíc zamilovaná. Do lidí. Jenom to zatím ještě neví!

„Nepůjde o úplně tradiční pohádku. Pěkný ji napsal volně na motivy známé pohádky Malá čarodějnice, z níž využil jen pár motivů. Za zmínku určitě stojí i krásná hudba, již složil Jiří Šlupka Svěrák. Výprava je dílem Tomáše Volkmera, dramaturgii měla na starost Petra Kohutová," poznamenal Seydler.

V hlavní roli se na jevišti městského divadla objeví Tereza Pachtová. V dalších rolích čarodějnic, vil a dalších nadpřirozených bytostí publikum uvidí Magdalénu Hniličkovou, Lucii Domesovou,  Alexandru Ptáčkovou, Naďu Pajankovou, Kláru Hajdinovou, Karla Besedu a Petra Richtera.

Karlovarská činohra bude první v České republice, která hru Havrane z kamene uvede v tomto provedení. Předtím ji nastudovali v Českých Budějovicích, ovšem jako loutkové představení.