Sezonu odstartuje vystoupení kapely Chinaski, která do Lidového domu ve Staré Roli zavítá už v sobotu 6. února. Následovat ji budou plzeňští Mandrage, kteří do stejných prostor zamíří v rámci své klubové tour 27. února. Fandové se mohou těšit rovněž na březnový koncert Wohnoutů.

Pozadu nezůstane ani karlovarský Nároďák. „Před Vánoci vydala kapela Support Lesbiens novou desku, kterou tu předvede karlovarskému publiku 16. dubna. Následující den pak do Ambassadoru dorazí Vlasta Redl s kapelou a Jiřím Pavlicou a Hradišťanem," doplnil Vladimír Suchan z agentury Vlny.

Zahájení open air koncertní sezony pak bude výjimečně v Ostrově. „Jedná se o celodenní akci u příležitosti otevření nové haly společnosti Witte. Uskuteční se tedy v areálu průmyslové zóny a vystoupí tu Vašo Patejdl, Debil Heads nebo kapela Škwor," doplnil Suchan. Tato akce startuje 13. května.

Zahájení sezony v loketském amfiteátru pak bude v červnu. „Vše to začalo po jednom z koncertů v toužimské Sokolovně, kdy za mnou před lety přišel Petr Zahradníček. Domluvili jsme se a letos tu vstupujeme do šestnáctého koncertního ročníku," dodal.

Letní smršť tu začne 10. června koncertem kapel Harlej, Dymytry a Krucipüsk. O týden a kousek tu Lucie Bílá oslaví své padesátiny. Tato akce, jež bude 18. června, je pro Loket naplánována už tři roky.

Pátou sezonu si tu odbyde také divadlo Kalich, které 24. a 25. června vystoupí s představením Horečka sobotní noci.

O druhém červencovém víkendu se fandové mohou těšit také na Tři Sestry a Vypsanou Fixu a závěr měsíce bude patřit Divokému Billovi.

„Letošní novinkou bude dvoudenní festival, který se uskuteční 12. a 13. srpna. Jedná se o akci k sedmdesátým narozeninám Michala Prokopa. Vystoupí tu Framus Five, ETC, Tata Bojs a další. Takto oslavovat se bude jen v Lokti jako na jediném místě v republice. Samozřejmostí bude i možnost ubytování ve stanovém městečku," přiblížil akci Vladimír Suchan.

O týden později bude srpnové dění v amfiteátru zaměřeno na Kryštof Kemp, kde kromě kapely Kryštof vystoupí i Michal Hrůza, Ivan Mládek nebo skupina Jelen. „Tato akce už je vyprodána. Lístky zmizely během osmi minut," podotkl.

V jednání je podle slov Vladimíra Suchana také koncert světové zahraniční hudební legendy, Beatová síň slávy a další tři vystoupení zahraničních hostů.

Zopakovat se tu Vlny chystají také novoroční open air akci, která se na přelomu tohoto roku konala vůbec poprvé a setkala se s ohromným ohlasem.

„Do příštího silvestrovského koncertu musíme ještě vychytat pár much. Místo očekávané dvoustovky návštěvníků se dostavil několikanásobek. Předčilo to naše očekávání a jsem rád, že se Loket stává republikovým místem kulturního dění," uzavřel Suchan.

Bližší informace o akcích, předprodejích a kapelách lze nalézt na stránkách agentury www.vlny-musicag.cz.