Rozsáhlou rekonstrukcí postižená Sokolovská ulice v Karlových Varech v současné době moc radosti nenabízí. Lidé, když už sem musí, bloumají mezi výkopy a uhýbají před rozličnými stavebními stroji s očima upřenýma k zemi v obavě o svoje nohy a obutí. A přece se tu najde místo, kde z člověka tohle všechno spadne. Tou oázou je Galerie Duhová paleta a v ní výstava s mnohoslibným názvem Třináctá komnata Mojmíra Šebka.

Její autor je mužem s vpravdě renesančním záběrem.

Letos čtyřiapadesátiletý rodák z Karlových Varů Mojmír Šebek, který se po absolutoriu Filozofické fakulty Univerzity J. A. Komenského v Praze živí jako pedagog ve výchovném ústavu v Buškovicích u Podbořan, se od mládí věnuje celé řadě výtvarných aktivit. Vedle dominující fotografie se zabývá malbou a grafikou a své prostorové objekty a mozaiky vytváří z keramiky i dřeva a dalších materiálů. Současně se zabývá i poezií a jak sám říká, „původně samostatné činnosti, básně a fotografie, nakonec splynuly do jedné, fotografii provází její historie, verše ji dotvářejí, oživují, fotografie umocňuje báseň“.

Současná výstava v Duhové paletě představuje Mojmíra Šebka především jako fotografa.

Najdeme zde sice i prostorové objekty z keramiky a dřeva, fotografie ale jasně dominuje. Co do témat pak výstavě dominuje žena, na své si tu přijdou především znalci krásy mladého dívčího těla, zejména pak mladého dívčího těla v různém stadiu obnažení.

Zkrátka ovšem nepřijdou ani milovníci poezie Mojmíra Šebka. Ta je v Duhové paletě přítomna nejenom průběžně po celou dobu výstavy v tištěné podobě, ale bude zde také ke slyšení v interpretaci samotného autora.

Výběr svých veršů z posledních let přednese Mojmír Šebek na autorském večeru ve středu 18. března od 18 hodin.