Spojením prvotřídní akustické kytary výjimečného Michala Pavlíčka s podmanivým hlasem Moniky Načevy vzniká uhrančivý a dechberoucí hudební zážitek. Pozvánku na něj do karlovarské Galerie umění na čtvrtek od 19.30 hodin byste rozhodně neměli přehlédnout.

Jméno Moniky Načevy je vždy zárukou kvality, je přesvědčivá jako herečka divadla Sklep i jako zpěvačka, textařka a skladatelka. Na svém kontě má pět oceňovaných alb, každé naprosto odlišné, protože je autorkou neustále zpracovávající nové impulsy. Možnosti tu sou (1994) byly čistě rockové a vznikly ve spolupráci s Michalem Pavlíčkem. Rockelektronické album Nebe je rudý (1996) silně ovlivnil Jan P. Muchow. Mimoid (1998) byl zcela elektronický a Fontanela (2002) směřovala k ambientu. Zatím poslední album Mami (2007), natočené s Michalem Pavlíčkem a DJ Fivem, posunuje celý výraz do trip-hopu. Textařská část její hudební tvorby je dlouhodobě nadstandardní díky spolupráci s předním českým spisovatelem Jáchymem Topolem.

Po elektronických exkursech a experimentech s předními DJ se Monika Načeva ve svém posledním koncertním projektu vrací ke komornímu akustickému souzvuku hlasu a kytary. A ne kytary ledajaké – jejím partnerem na pódiu je kytarový mág, fenomenální instrumentalista, jeden z nejrespektovanějších kytaristů u nás Michal Pavlíček.

Skladatel, zpěvák a textař Michal Pavlíček je držitelem Andělů, Žebříků a několika nominací na Ceny Alfréda Radoka i na Grammy. Je autorem hudby k mnoha divadelním představením, televizním seriálům, filmům i muzikálům (např. Excalibur, Obraz Doriana Graye) a byl také jedním z hlavních spolutvůrců neotřelého televizního pořadu Na Kloboučku. Pavlíčkovo jméno je spojeno s celou řadou kvalitních a významných kapel, především s legendárním Pražským výběrem a Stromboli, ale také s BSP (Baláž-Střihavka-Pavlíček) či s Big Heads. Natočil desítku vlastních alb a jako vyhledávaný studiový muzikant se účastnil nahrávání několika desítek alb nejrůznějších umělců a formací.

(tót)