Své první opusy publikoval na počátku 60. let ještě jako student karlovarské jedenáctiletky ve Stráži míru, téměř třicet let je psal do Mladého světa a v současné době můžeme jeho „vyprávěnky“ poslouchat z rádia. Z nejlepších, svou dobu přesahujících kousků pak sestavuje knížky, kterých už vydal patnáct.

Jubilejní patnáctá sbírka fejetonů Rudolfa Křesťana, která se stala hitem letošního předvánočního trhu, má titul „Jsem z toho jelen“ a obsahuje sedmasedmdesát fejetonů o údivu. Jeden se až diví, kolik podivností jej obklopuje, aniž by si toho až dosud valně všímal, a spolu s autorem nevěřícně zvedá obočí nad věcmi, o kterých si do té doby myslel, že za podiv vůbec nestojí. Jmenovat je tady by bylo asi stejné, jako bych prozrazoval čtenáři detektivek, kdo je vrah, nechám tedy na každém, aby si je sám v knížce našel.

Knížka Jsem z toho jelen je už osmá Křesťanova sbírka, kterou ilustracemi doprovodila jeho žena, akademická malířka Magda Křesťanová. Vydalo ji pražské nakladatelství Andrej Šťastný.