O to víc jistě překvapí, že se teprve nyní rozhodla vydat svoji prvotinu — debut s názvem JAKSTOHOVEN. Jedná se spíše o promo cd, které obsahuje 5 skladeb, mapující tvorbu kapely. Jelikož je kapela známá spíše na Karlovarsku, kde převážně vystupuje, požádali jsme baskytaristu a základajícího člena Otto Kokšteina o představení celého projektu.

Kde se deska nahrávala a jak jste s výsledkem spokojeni?
Nahrávali jsme v jednom karlovarském studiu a nevím, jestli se tam ještě někdy vrátíme, zvukově to mohlo dopadnou o trochu líp. Album obsahuje šest česky zpívaných autorských skladeb, které mapují naše dosavadní hudební tažení. Víc písniček jsme si dovolit bohužel nemohli z důvodu nízkých financí, i když jsme měli připraveno asi dvacet skladeb. Třeba jednou vše vydáme na dvoj-CD, až se nám ozve nějaký bohatý sponzor, třeba Deník.

Proč jste nevydali desku dříve?
Když byl čas, tak nebyly peníze, když byly peníze, tak zas nebyl čas. Teď máme konečně desku a nemáme ani čas ani peníze.

Jak jste se autorsky na desce podíleli?
Hudbu skládáme tak nějak všichni dohromady, i když hlavním tahounem a mozkem je určitě Ivan. Texty pak skládám já.

Kolik máte ročně vystoupení a jak je to s návštěvností rockových koncertů?
Vystoupení máme akorát, spíš musíme i odmítat. Muzika nás neživí, takže si to můžeme dovolit S návštěvností je to složitý, někdy 20 pařicích jedinců vytvoří lepší atmosféru než sto sedících znuděnců.

K dvanácti letům jste si nadělili CD, co chystáte do budoucna?
No k patnácti letům si nadělíme dvoj-DVD z Lucerny (smích).

Info o kapele: www.madness.cz

Složení Madness:
Ivan Kroka – kytara, zpěv
Otto Kokštein – baskytara
Venca Kessler – bicí

(red)