Už potřinácté se do Karlových Varů sjeli mladí zpěváci z celé republiky, aby předvedli svůj talent porotě soutěže Karlovarský skřivánek. Podle porotců je kvalita soutěžících zpěváků tento rok mimořádná.

„Letos soutěží 108 lidí. Každý předvedl porotě jednu lidovou písničku a jednu podle vlastního výběru. Soutěž začala v pondělí a završí dnes. Každý den je vyhlášení vítězů daných kategorií,“ potvrdil Alois Ježek, ředitel soutěže. „Karlovarský skřivánek dává šanci jak školeným hlasům, tak i lidem, kteří se zpívat neučí,“ dodal Ježek.

Podle Brigity Šulcové, porotkyně a profesorky zpěvu na Pražské konzrevatoři je tento ročník mimořádně zajímavý. „Už jsem tady potřinácté a tento ročník přinesl řadu překvapení. Našli se tu i soutěžící, kteří nejenom výborně zpívali, ale také se brilantně doprovodili na hudební nástroj, například housle,“ vysvětlila porotkyně.

„Jsem zvědavá, jaká překvapení nás čekají ještě během dnešního třetího dne soutěže. Karlovarský skřivánek také prokázal, že i děti, které se zpívat neučí, mají mnohdy perfektní hlasy a jsou někdy lepší, než ti školení zpěváci. Písně interpretují od srdce a po svém a to je velmi důležité,“ dodala Šulcová.