Známá americká písničkářka Suzanne Vega přijede v červenci do České republiky, aby tu společně s kapelou Čechomor odehrála tři společné koncerty. Hned ten první se uskuteční v přírodním divadle v Lokti 21. července, následující den budou Suzanne Vega a Čechomor hostit Žluté lázně v Praze a ještě o den později pak Žďár nad Sázavou. Americká písničkářka by měla mít v rámci vystoupení s Čechomorem zhruba hodinový vstup.

Open air sezona v loketském amfiteátru začíná ovšem už v květnu, a neméně bombasticky – v pátek 22. května tu zahraje v rámci své světové tour legendární kanadská rocková kapela SAGA! Předskakovat jí budou brněnští Progres 2 a karlovarská Coda.

O den později se na stejném pódiu představí Olda Říha v exkluzivním vzpomínkovém koncertě na Katapult, před kterým vystoupí Brutus a Proměny.

V pátek 5. června bude patřit amfiteátr country a folku. Společně tu vystoupí Věra Martinová, Fešáci, Wabi Daněk a Jan Vyčítal s Greenhorns.

O týden později, 12. června, se tu uskuteční první díl loketského rockového festivalu, který hostí Support Lesbiens, Yellow a 100°C. V neděli 14. června obsadí loketské pódium ruská armáda v podobě Alexandrovců (s Evou Pilarovou a Petrem Kolářem jako hosty).

Druhý díl rockového festivalu je naplánován na 20. června, kdy zde vystoupí německé kapely Die Happy a Mule a české Krucipüsk, Gaia Mesiah a Velvet Revolver.

Otazník doposud visí nad červencovým programem amfiteátru, přestože je již několik let blokován pro opery. Jejich pořadateli Janu Ježkovi se ale nepodařilo sehnat potřebné finance na celý festival. Přesto je ale ve hře představení opery Rusalka a případně koncerty operních árií.

V srpnu se do přírodního amfiteátru vrací revivalový rock – v pátek 7. srpna, tedy o víkendu, kdy Loket hostí motokrosové mistrovství světa, se tu představí revivaly Uriah Heep, Ozzy Osbourne, ZZ Top nebo Judas Priest.

Na 22 srpna je připraven do amfiteatru velký experiment v podobě promítání 3D filmu. Předpremiérově tu bude v Česku uveden remake amerického hororu „Noc oživlých mrtvol“.

Open air sezonu zakončí 28. srpna další legenda – maďarská Omega, před kterou vystoupí Blue Effect R. Hladíka a 5P L. Pospíšila.