O pódium v kulturním domě se ovšem podělí se dvěma mladými a velice nadějnými zpěváky – Markem Ztraceným a Tomášem Klusem. Po skončení koncertu připravili organizátoři pro všechny Ostrovské tradiční festivalový ohňostroj.

„Tím ovšem výčet doprovodných akcí jubilejního ročníku festivalu Oty Hofmana nekončí,“ ubezpečil jeho ředitel Marek Poledníček.

Čtvrteční odpoledne je podle Poledníčkových slov zasvěcené sportovně založeným příznivcům dětských filmů. „Na ostrovském zimním stadionu se utkají družstva HC Olymp, v jehož čele stojí Martin Dejdar, a HC Atlantis. Hokejová show je připravená k seriálu Poslední sezona. Doplní ji řada soutěží, písniček a kaskadérských výstupů,“ navnadil hosty festivalu Poledníček.

O hlavní ceny festivalu se letos utkají čtyři filmy a osm televizních pořadů. Filmovou tvorbu budou zastupovat Nejkrásnější hádanka Zdeňka Trošky, Taková normální rodinka Patrika Hartla, Gympl Tomáše Vorla a Máj F. A. Brabce.

„Z televizních pořadů to pak budou Český Honza, premiéra snímku Kája a Zabi, Tři životy, Začarovaná láska, O uloupené divožence, Škola ve Mlejně, Pohádkové štěstí a O dívce, která šlápla na chléb. Pod tímto snímkem, stejně jako pod filmem Tři životy, je podepsaný režisér Jiří Strach,“ přiblížil plejádu soutěžních snímků ředitel festivalu.

Jeho návštěvníci však budou moci zhlédnout i filmy, které vybraly děti v anketě o nejoblíbenější film festivalové historie. Nejvíce hlasů získala díla Ro(c)k podvraťáků, Rafťáci, Smradi, Maharal, Pelíšky, Ať žijí duchové, Páni kluci, Tři oříšky pro Popelku, Cesta do pravěku a S čerty nejsou žerty.

Celý letošní ročník festivalu se nese ve znamení oslav jubilea.