Krajina, zejména západo- a severočeská, patří spolu s portrétem, karlovarskými vedutami a snímky z jazzových koncertů v tvorbě Stanislava Koženého k hlavním tématům.

Soubor, který letos jednašedesátiletý autor připravil pro unikátní podkrovní prostor ostrovské Staré radnice, z tohoto okruhu poněkud vybočuje směrem k reportáži. Kožený vybíral z několika set snímků, na kterých na svých toulkách Karlovarskem zachytil proměny venkova v pohraničí v posledním dvacetiletí. Rozpadající se velkofarmy z dob socialismu, opuštěná a zdevastovaná stavení, rezivějící zemědělské stroje a nekonečné lány polí, čekající na nové zúrodnitele. Taky lidé, ne ovšem moc, neboť ani v reálném prostoru jich moc není.

Výstava, která bude v ostrovské Galerii na Staré radnici otevřená až do 28. dubna, rozhodně stojí za vidění a těm, kdo sledují Koženého tvorbu pravidelně, přináši malé i překvapení. Autor zde totiž vůbec poprvé vyšel na veřejnost s barevnými snímky pořízenými digitálním fotoaparátem.

Další dvě fotografické výstavy byly zahájeny téměř současně v pondělí 6. dubna navečer. První z nich představuje v Galerii Imperial výběr snímků Zdeňka Halámka z rumunského Banátu a druhá v galerii Supermarket práce studentů oboru fotografie Střední keramické školy v Karlových Varech.