Ukázalo se, že karlovarský festival není jen o filmech a večírcích. Fanoušci dali filmům na pár hodin vale a s vervou se opírali do pedálů charitativních kol.

Ve svém úsilí ale nezůstali sami, přidali se k nim i hokejista Jaromír Jágr, herec a frontman skupiny MIG 21 Jiří Macháček i moderátor Jiří Mádl. Už tradičně si to mezi sebou na rotopedech rozdali také generální ředitel Skupiny ČEZ Daniel Beneš a prezident festivalu Jiří Bartoška. „Naše charitativní kola už patří k tradiční festivalové kratochvíli, mezi šlapajícími jsme tak poznávali i řadu návštěvníků z předchozích let. Těší nás, že jejich zájem pomáhat trvá a že se naše kola ani na chvíli nezastavila," uvedla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

La Vida Loca přivedl na svět projekt Život v kufříku, jehož cílem je, aby všechny děti, které po narození vyrůstají v ústavní či náhradní péči, měly svůj „Životní příběh" kompletní. Dostanou tedy kufřík, který obsahuje detailní a pestré informace a „suvenýry" spojené s jejich prvními dny a týdny na světě.

Pink Bubble podporuje onkologicky nemocné náctileté a mladé dospělé v České republice v průběhu léčby, v době rekonvalescence a při následném návratu do života. (jir)