„V současnosti se zpracovává projektová dokumentace. Jedná se o poměrně složitý projekt. Chceme, aby expozice zaujala návštěvníky, proto spolupracujeme i s odborníky," uvedl starosta Bronislav Grulich.

Muzeum by mělo vzniknout v suterénu radnice. „V podstatě teď pracujeme na ideji. Duši projektu. Chceme digitalizovat několik svazků knih a také nechat vytvořit věrné kopie knih, které by si mohli návštěvníci i osahat," řekl Grulich.

Přesto se musí v suterénu radnice vytvořit vhodné prostředí pro staré svazky, což znamená, že bude nutné pořídit klimatizaci.

„Od toho všeho se pak bude odvíjet technologická část stavby. Předpokládáme, že koncem prvního kvartálu příštího roku bude připravena dokumentace. Stále jsme také v kontaktu s archeology a památkáři. Stále je tu šance, že se něco v suterénu najde. A pokud se tak stane, budu jen rád," osvětlil Grulich. Kromě interaktivní výstavy je v plánu také badatelna nebo knihařský lis, na kterém bude možné si vyrobit vlastní knihu.

„Až zpracujeme ideu, budeme moci zpracovat projektovou dokumentaci. Samozřejmě bude rovněž prostor pro připomínkování ze strany Národního památkového ústavu," doplnil starosta.