Zdejší radnice hodlá zavést zábavná sobotní odpoledne pro rodiny s dětmi. Podle slov starosty Jana Bureše se o program budou starat příspěvkové organizace města a náplň bude velmi pestrá.

„Připravíme program, který bude lákadlem zejména pro rodiny. Do projektu se zapojí Dům kultury, Dům dětí a mládeže, Základní umělecká škola a knihovna. Ty se budou v pořadatelství střídat,“ vysvětluje záměr starosta a dodává: „Nemáte program na sobotní odpoledne, tak prostě nepřemýšlejte a přijeďte. Určitě vás tady bude čekat něco zajímavého a zábavného.“

Starosta chce lákat lidi na výtvarné dílny, výstavy, deskové hry, sportovní odpoledne, koncerty, divadelní pohádky a mnoho dalšího. Využívat se k tomu mají nejen prostory zmiňovaných příspěvkových organizací, ale také například park u zámečku a v úvahu prý připadá i zdejší Letohrádek.

„Netvrdím, že všechny akce budou zadarmo, ale pokud se bude platit, tak se bude vždy jednat o symbolické vstupné, které pokryje náklady a přípravu akce,“ doplnil starosta s tím, že v rozpočtu města není počítáno s dotacemi nebo grantem pro příspěvkové organizace na tyto víkendové projekty.

Poprvé bude zábavné odpoledne v Ostrově uspořádáno v sobotu 2. března a program najdou zájemci na webových stránkách města.

„Věřím, že si sem lidé najdou cestu a že zde společně s našimi obyvateli a pořadateli prožijí pěkné chvíle, které je přimějí se zase vrátit,“ dodal Jan Bureš.

Má vlast cestami proměn
Vydejte se Cestami proměn