Autorem výstavy je historik muzea Lukáš Svoboda, který ji připravil ve spolupráci s archeologem muzea Janem Tajerem. Podtitul Od obživy ke kratochvíli vypovídá mnohé o obsahu výstavy, která představuje lov v celém jeho vývoji, od paleolitu k počátku 20. století. Přibližuje technologický vývoj, způsoby lovu, náboženský i světský význam lovu, jakož i umělecké zpracování loveckých výzbrojí a výstrojí a inspiraci lovem v umění s přesahem do česko-saského pohraničí.

Trojjazyčnou výstavu – v češtině, němčině a angličtině – doprovází (rovněž trojjazyčná) publikace, která byla pokřtěna při vernisáži. Na osmdesáti stranách přináší veškeré informace z výstavy, rozpracované do větší šíře a hloubky. Publikace obsahuje rovněž bohatý obrazový materiál. Zakoupit ji lze přímo v muzeu.

Výstava potrvá do 21. prosince. Muzeum je přístupné od středy do neděle, vždy od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

Výstavu obohatí i dvě odborné přednášky

První přednáška se uskuteční 17. října. Jejím obsahem bude doba bronzová, a to nejen z hlediska lovu. Přednášet bude specialista na toto období, archeolog teplického muzea Jindřich Šteffl.

Druhá přednáška se uskuteční 7. listopadu. Nese název Umění lovu, ale na rozdíl od výstavy bude mít podtitul Od pěstního klínu k ručnici. Přednášet bude autor výstavy, historik Lukáš Svoboda.